Следва

12 март, понеделник

Направи си сам спагети Карбонара

С тази рецепта отново те подсещаме, че няма нищо по-приятно от ароматно, собственоръчно направено ястие в края на деня. Дори капризното мартенско време и мрачния понеделник не е в състояние да развали едно толкова вкусно начало на седмицата.

Food преди 12 години

С тази рецепта отново те подсещаме, че няма нищо по-приятно от ароматно, собственоръчно направено ястие в края на деня. Дори капризното мартенско време и мрачния понеделник не е в състояние да развали едно толкова вкусно начало на седмицата. За целта се обръщаме към една от най-апетитните кухни в света-италианската.

Нужни продукти:

400 гр спагети
1 с.л. зехтин
200 гр пушен бекон на кубчета
2 скилидки чесън
3 яйца
75 мл сметана за готвене
50 гр пармезан (или кашкавал)

Начин на приготвяне:

Първо свари спагетите – в голяма тенджера с подсолена вода изчакваш водата да заври и изсипваш спагетите. Готви ги, докато омекнат добре.
Междувременно загрей зехтина в отделна тенджерка и изпържи бекона на средна температура, докато мазнината му се стопи. Гледай да не го препечеш.



През това време подготви соса – в голяма купа смеси яйцата, сметаната, пармезана и подправки според вкуса.
След което в нагрятата тенджера добави чесъна, а след една минута и сварените спагети и соса с яйцата. Разбъркай добре до получаването на плътен, кремообразен сос.



Сервирай с настърган пармезан отгоре и черен пипер по желание.

Надяваме се с тази вкусотия да поставим едно приятно и ароматно начало на седмицата ти, пълно с горещи емоции като тези лесни спагети.

 

More Food