Следва

Миналото: рекламите на Louis Vuitton през годините

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Явно тенденцията boyfriend джинсите да преминават в дамския гардероб не се нрави особено на британския...

All fashion преди 12 години

Сексистки панталони от британската марка Madhouse

Явно тенденцията boyfriend джинсите да преминават в дамския гардероб не се нрави особено на британския лейбъл Madhouse, защото миналата седмица компанията бе замесена в сексистки скандал. Редакторката от Daily Telegraph Ема Барнет случайно намерила джинсите на гаджето си, докато почиствала къщата и се загледала в големия надпис, който гласи :”Перете с топла вода. Гладете на средна температура/…/или дайте панталоните на жена си. Това е нейна работа.”.

Разбира се, след като потърсила мениджмънта на въпросната компания, оттам си прехвърляли вината и както се казва по български „ни лук яли, ни лук мирисали”.

Ние също подкрепяме възмущението на въпросната журналистка, че този надпис описва мъжете като безмозъчни и мързеливи неандерталци, а жените са представени едно ниво по-долу от тях. Не толерираме подобно отношение в 21 век и искрено се надяваме поне в цивилизовани страни като Великобритания да не позволяват подобни надписи да добиват популярност.

Втора жалба за експлоатация и робски труд при Alexander Wang



От миналата седмица се разгоря социален скандал около дизайнерa Алекзандър Уенг,  който продължава и през тези дни. Става въпрос за жалби, които са отправени от страдащи служители по отношение на жестока експлоатация и неравни условия на труд в цеховете на лейбъла.

Според New York Post обвиненията са в 90-часова работна седмица при тесни, неосветени помещения в квартала Манхатън, без никакви обезщетения. 56-годишен работник и 48-годишна самотна майка завеждат дела за над 50 милиона долара, защото са уволнени при опит да надигнат глас срещу лошите работни условия.

Всичко това може да излезе прекалено скъп PR на дизайнера, но ако наистина хората мизерстват в центъра на цивилизацията през 21 век и се нарушават основни социални права, то тогава заставаме напълно на страната на жертвите и съветваме Уенг да вдигне глава от кройките и да погледне местния кодекс на труда.

Сара Джесика Паркър като пенсионирано Барби на ревюто на Луи Вютон в Париж




Харесваме Сара и това как винаги успява да се нагоди към нечий дизайнерски стил така все едно е създаден за нея. Понякога колебливо приемаме модните й рискове, и все пак й признаваме заслугите, но този път колебание нямаме.

Буклите с леко сив оттенък, напрежението в краката, вероятно породено от непрекъснатото носене на висок ток, снежно бялото и кукленското синьо, слабата й кльощава фигура и несъразмерната с тялото глава са категоричен абсурд, макар и той да е в чест на Louis Vuitton есен-зима 2012/13, на чието ревю в Париж присъства актрисата миналата седмица.

И като че ли ефектът на Барби, който вероятно е целяла да постигне, е успял донякъде, но закъснял с поне 20 години.

Марк Джейкъбс в розова рокля на откриването на изложбата Louis Vuitton — Marc Jacobs



Колкото и да обожаваме ексцентричната особа на Марк Джейкъбс, не може да не направим лека гримаса при вида на един иначе толкова симпатичен мъж в дълга розова рокля. При откриването на изложбата на негови творби, за която писахме вчера - Louis Vuitton — Marc Jacobs, Марк ни изненадва с доста лош вкус, който дори много широкоскроени личности не биха подминали.

Разбираме, че светът върви все повече към унисекс модата, но все пак ни се иска някои запазени само за женския гардероб вещи – като розова рокля, да си останат там и да не попадат върху светски личности. Така няма изтъкнати модни специалисти да стават за смях.

Топмоделът Алесандра Амброзио е гост-дизайнер в новата колекция на обувния бранд Melissa



Лейбълът обувки, който през годините сме виждали в колаборации с дизайнери като Вивиън Уестууд и Джейсън Ву, започва нова вълна от популяризиране на бранда чрез сътрудничество с известни лица.

Първа като гост дизайнер ще е красивият модел Алесандра Амброзио. Новата линия ще носи името “Loves Melissa” и ще дебютира следващата есен с бляскава сива обувка в стил 50-те години и ниски балеринки с името „Melissa Divine”.

Но колкото и да се опитваме да харесаме творческото дете на Амбризио, този вариант, леко инфантилен, твърде недомислен, на обувките с висок ток, ни прилича повече на парче бисквитена торта. И се убеждаваме, за пореден път, че творческата работа не е за всеки. Но името вероятно ще продава. Вероятно!

И все пак, ти би ли ги носила?
 

More All fashion