Следва

Любимите гащички на Риана

Plastic Fantastic. Как да носим пластмасови бижута

Точно като ярките цветове, неонът, пастелните бонбонени нюанси на зеленото, синьото, розовото и оранжевото и...

All fashion преди 12 години

Точно като ярките цветове, неонът, пастелните бонбонени нюанси на зеленото, синьото, розовото и оранжевото и безкрайните луди комбинации с различни принтове, едрите пластмасови бижута са тоталният хит на тази наистина революционна пролет, която връща поп-арт-а, сладкото, цветното и достъпното като силна тенденция.

Който е успял да се сдобие с нещо от Marni за H&M преди колекцията да отлети за Европа, където търсенето е много повече, все още, отколкото у нас, сигурно има от онези прекрасни найлонови яки-бижута, които бяха сред силните акценти на колаборацията. Изобщо Marni (на снимката горе) тази пролет залага силно на пластмасата и то по много елегантен начин. Както и Balenciaga, но с присъщата им футуристична нотка.

Този свободолюбив, практичен и красив тренд може да бъде приложен в ежедневието по следния начин.

Първо нека забравим всички предразсъдъци, че пластмасата е само за жени не по-стари от 25 години, защото съвсем не е така, ако е налице презумцията как да се носят „дрънкулките”.


Balenciaga пролет-лято 2012

Едни красиви цветни и едри обеци в продълговата форма или обли, според формата на лицето, и няколко реда гривни, носени с бял тишърт, голям клъч и черен панталон върху високи цветни обувки, ще раздвижи кръвта на лудото безгрижно момиче във всяка от нас.



Изключително лятно и коктейлно е и пластмасовото колие - едро, ярко или в неутрални цветове с нежна минималистична рокля от коприна или изчистен топ и деним.



Гривните също са супер готин начин да се разчупи традиционното мислене, например в един много типичен офис ден. Там трябва да се носят умерено, но може да избереш и в авангардни форми, които ще стоят добре и на класическо сако с навити ръкави върху тесен 7/8-ми панталон.

До тук всичко изглежда лесно, но когато са съчетани пластмасовите бижута с цветни рокли или много принтове, трябва да се внимава с цвета на PVC-аксесоара. Ако пък дневният тоалет включва блуза на райе или точки, най-добре е бижутата да са в напълно дюс оттенък, за да се избегне прекаленото смесване на шарки.



Умелото съчетаване на различни десени е за професионалисти и препоръчваме, ако закачливите аксесоари са основни в дневния аутфит, то нека те да са акцентът във визията. Ефектът на дрехата е редуциран, за сметка на ефектния аксесоар. Няма нищо сложно в това.

Всички цветове са позволени за „дрънкулките”, и все пак трябва да стоят добре. Може би само при пръстените има едно условие - точно те обикновено не минават възрастовата граница от 25. Може, но ако е един голям едър пръстен и нищо друго.

Когато избираш пластмасови аксесоари...



Marni, Oscar de la Rneta

Трява да са елегантни, да не изглеждат като евтин трик, въпреки материала, от който са направени. Нещо нежно, нещо в продълговата форма, нещо в неутрални или не толкова наситени цветове, би било перфектно. Например колието Marni или обеците Oscar de la Renta, които ни превърнаха в тотални фенове на пластмасовите бижута.

More All fashion