Следва

Ирландска яхния

Питай ме, питай ме. Детето ми има глисти

Питай ме, питай ме дава отговорите на компетентни специалисти, медици, психолози или стилисти по въпроси, които...

Health преди 12 години

Питай ме, питай ме дава отговорите на компетентни специалисти, медици, психолози или стилисти по въпроси, които притесняват или вълнуват конкретния човек, или изискват бърза намеса.

Здравейте, доктор Мартинов,

Имам следният проблем на сина ми, на когото на 4 години му откриха глисти от типа Ascaris Lumbricoides и му предписаха да пие Вермокс 2х1 таблетки за 3 дни. До момента е изпил 3 хапчета ходил е два пъти до тоалетна след това, но не изхвърля никакви глисти. Защо? Кога ще започнат да излизат, надеждно ли е това лекарство, ще успее ли да се излекува с него, има ли някое по-добро лекарство.Трябва ли цялото семейство да пием хапчета, докторката ни казва не, но ние сме много притеснени и искаме да потърсим и друго мнение.

Може ли да има някакви усложнения от тези глисти. Колко време след като изпие хапчетата.


Отговаря Д-р Петьо Мартинов, един от най-добрите софийски педиатри.

От години има кабинет в 7-ма поликлиника в София.
За частната му практика, за готовността да посети болно дете по което и да е време на денонощието, са му благодарни хиляди български майки.

Гост-консултант в някои от водещите телевизии.

Любим цитат: "Не гледай гърнето, гледай детето!".

Здравейте, госпожо Пеева,

Вермокс е много добро лекарство и аз не бих препоръчал смяната му. Нека детето продължи приема така, както е предписано.

Що се отнася до останалите от семейството също е добре да се вземе Вермокс. Хубаво би било да си направите изследвания за наличие на глисти, но предвид тяхната цикличност в размножаването, дори изследванията да не покажат наличие на яйца, това не означава, че няма паразити в червата.

Извън горното горещо препоръчвам да приемате по-голямо количество белени тиквени семки, по възможност сурови.


 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.