Следва

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП 19.03 – 25.03

Петъчна доза секс: Да на секса с колега или не. Малък редакторски дебат

Нямам представа защо толкова много хора отричат секса на работното място. Какво му е лошото? Секс като секс!...

All About Life преди 12 години

Дебатът за секса на работното място съвсем не е от днес или вчера, но това не означава, че е престанал да занимава съвременните работещи хора. Колкото и да се спори и обсъжда темата за секс в офиса, тя продължава да гъделичка съзнанието на всеки екип, в който са замесени и двата пола.

Тази тема не подмина и нас. В редакцията се разгоря дискусия по темата "За и против секса на работното място" и сме сигурни, че тази дискусия се води в не един офис, дори без думи.

Затова предлагаме две различни гледни точки по пиперливия казус и оставяме отворен дебатът доколко са уместни този тип взаимоотношения с колеги.

С две ръце "ЗА"

Пламена

Нямам представа защо толкова много хора отричат секса на работното място. Какво му е лошото? Секс като секс! Правиш го, защото искаш, защото ти харесва и защото ти е кеф и ти носи удоволствие. Така се случва и при всички останали обстоятелства и на всички други места.

Нещо съвсем нормално и дори естествено е да има сексуално привличане между мъже и жени, които си нямат половинки и прекарват по 10 часа на ден заедно. Ненормално по-скоро би било, ако това не се случва! Защото това е човешко и дори е вид нужда, която понякога няма къде да бъде задоволена, освен на работното място, както и под работното място или в санитарните помещения, на конферентните маси, въртящите се столове, фотьойлчетата, бюрата...

Когато си задоволен, ти не се ли чувстваш по-работоспособен? Сексът не те ли прави по-енергичен, по-динамичен и изпълнен с положителни емоции? И като си помисля, че някакви хора са категорични, че такива интимности са в разрез с работния процес. Пълни глупости!

Дебело трябва да се подчертае обаче, че става въпрос само и единствено за необвързващ секс! Такъв, който рядко води до създаване на трайни отношения или пък такива, които продължават цял живот. Безспорно задълбочените връзки са красиви и възвишени, но са прекалено, прекалено обвързващи от позицията на нашето време, където понятието „просто секс“ съществува безпрецедентно и днес дори дефинира по-голямата част от взаимоотношенията между хората.


Затова въпросът не е да не позволяваш на едно такова нещо да се случи, а по-скоро да прецениш и да контролираш начина, по който то се случва. Всъщност единственото, което се иска от теб е да проявиш малко съобразителност, когато го правиш, защото е етично и защото е хубаво да пазиш личното си пространство. Останалото си носи само позитиви.

Сексът, твърдят специалисти, повишава имунитета, явява се добър “тренажор” и е признат за обезболяващо средство. Секс трябва да се прави редовно! Глупост ще е да се въздържаш заради принципи родени по времето на соц-а и лозунги гласящи, че „Там, където си вадиш хляба, не трябва да си вадиш другите неща!”. Винаги съм твърдяла, че принципите са, за да се спазват от този, който си ги е измислил и наложил, те по никакъв начин не налагат задължения на други хора.

Даже като се замисля със сегашното социално положение у нас, сексът на работното място дори носи допълнително бонус точки и заради удоволствието, че в тази безработица изобщо си имаш работа! Така че - дерзай, народе!


Други две ръце - "Против"


Елена



Да въртиш задник на работното място е едно от най-глупавите неща, които можеш да си причиниш. В пълна степен тук важи поговорката "Да би ми мирно седяло не би чудо видяло".

Защото, без да омаловажавам факти като дълги часове, прекарани заедно, вероятно единомислие, някакъв вид взаимопомощ на мястото, на което работите, или чисто физическо привличане, което може да се породи по всяко време и към всеки и за което няма обяснение, всичко е приемливо, но не и секса.

Освен че води след себе си последствия, най-малкото от които е някакъв вид емоционално привързване, и, оттам, вероятни страдания, физическата близост под формата на секс на мястото, на което си изкарваш хляба, измества фокуса от това, за какво именно си там. А то не е влюбване, обвързване или съвсем просто казано секс. То е съвсем различни неща - издръжка, перспективи, авторитет, самочувствие на професионалист.

Сексът на работното място не е добра идея никак, дори и за запълване на времето. Първо, да се чукаш с колегата след работа или преди, или по време, е някак унизително. Та той не е любовта на живота ти, това е сигурно. Ако беше, ти нямаше да работиш там. Тези неща се развиват бързо, когато се случат в такива обстоятелства, и обикновено не издържат чистилището на заедно ходене на работа и прекарване на 25 часа от 24 един с друг. Т.е. остава само упражнението, което е съвсем приемливо навсякъде, даже в самолета с непознат, само не и на работното място.

Освен всичко друго в секса на работа има и чисто унизителен момент: ами като няма друго, поне някоя колежка. Ама колежките не са кози, или крави, примерно. А жени, а като вземем предвид и присъствието им на работа, вероятно сериозни жени, които не се съвокупляват за идеята.

 

More All About Life