Следва

Гениалните прости неща - Елда с масло и кафява захар

Домашно кулинарно шоу – първи урок

Едно психологическо проучване твърди, че мъжете най-често се женят за жени, чието готвене им напомня по...

Food преди 16 години

Едно психологическо проучване твърди, че мъжете най-често се женят за жени, чието готвене им напомня по вкус това на мама. Едно дете винаги обича гозбите на родителите си.

Очаква ги с нетърпение, което обикновено прераства в пакости и “изпреварване на събитията”.

Майката или таткото готвач, от своя страна, изпитват доста големи трудности с тези си занимания, особено, когато децата са малки и пречат. А защо ли трябва да пречат, след като могат да помагат също толкова добре.

Добрите готвачи готвят от малки, а добрите малчугани могат с пълна сила да се възпитават в кухнята.

В тази нова поредица от забавни и полезни четива, ще ви представяме гозби, които лесно можете да приготвите заедно с вашите наследници, да уплътните времето им и отгоре на всичкото да хапнете добре заедно.

Костенурките нинджа
Пицата печели първенството, защото позволява най-свободна програма. Купешкото тесто пък е страхотно за нея, ако не искате да го правите специално.

Агитацията
За пицата децата не се нуждаят от много агитация, защото всички я обичат. А и няма родител, който да не познава костенурките нинджа и да не е чувал за главната съставка на менюто им – пицата.

Обяснете защо тавата се маже с мазнина и посипва с брашно, и какво евентуално би се случило, ако не го направим.

Можете да разкажете и кратка история за пицата, която крие изненадващи факти като този, че не е италианско откритие.

Появява се във Франция по времето на Наполеон. Но италианците са тези, които пренасят пицата в Новия Свят – Америка, където тя става така популярната днес бърза храна.

Рекордът за най-голяма пица принадлежи на Норлуд Супермаркет във ЮАР, където през 1990та приготвят пица с диаметър близо 4 километра!

Хей-ръчички
Рязането на продуктите остава за родителите, но нищо не пречи да бъде показно обяснено – кое как се реже и защо. За малките ръчички остава забавлението от помощта при разстилането на тестото и посипването на плънката върху него.

В очакване
Докато чакате да се изпече, си поговорете за разпраостранението на пицата по света и това как всеки народ я прави по свой вкус: в Гърция със зехтин, фета, маслини и риган, в Хаваите с бекон, пиле и ананас, и разбира се италианската – с нейните множество разновидности.

Децата едва ли ще запомнят всичко, но ще ви слушат в захлас, поне 20-30 минути, докато пицата се пече.

А когато е готова, не забравяйте да кажете колко е вкусна, благодарение на ценната детска помощ!

More from View Sofia

More Food