Следва

София Лорен... засилено "усещане за жена"

120 минути с Метрополис

Близо 15 години след първия си брой, 120 минути с Метрополис отново ще се излъчва на вълните на Дарик Радио всеки петък от 22 часа...

Music преди 12 години

Близо 15 години след първия си брой, 120 минути с Метрополис отново ще се излъчва на вълните на Дарик Радио всеки петък от 22 часа.

 
120 минути с Метрополис е може би най-старото радиопредаване за електронна музика, продуцирано от Метрополис аудио ООД. Предаването стартира през 1997 година по Дарик радио, където се излъчва до 2004 година в Сряда вечер с повторение в Неделя.
 

120 минути с Метрополис се състои от 2 части – първият час е представяне на нови издания от света на електронната музика, екслузивни промо сингли и ремикси, предоставени от партньорите на Метрополис и от музикалните компании, с които фирмата работи. Вторият час е DJ микс на известни български и международни DJ, екслузивно записан за 120 минути с Метрополис.
 

Най-важната подробност за 120 минути с Метрополис е, че макар и музикално, предаването винаги излиза от опростената рамка – песен обявяване песен и дискутира lifestyle теми и всичко интересно, случило си в България и по света през изминалата седмица.
 

 

Водещите на предаването са Ясен Петров и DJ Стивън.
 

Ясен Петров



 

Когато Ясен Петров е на пулта е ясно едно – а именно, че нищо не е ясно освен чистото удоволствие, което ще изпита публиката. Като човек, изкушен от музиката от най-ранна детска възраст и преминал през години уроци по пиано, пял в БТР и в няколко рок групи по време на следването си в Гърция, и впоследствие един от създателите и кръстник на Метрополис, през 2005 година той е избран за топ 3 на най-влиятелните личности за музикалния бизнес в България от списание Ритъм. Сами разбирате, че след такова минало, последното, което ще получите от него на дансинга ще бъде поредица от хитове, които пускат всички. Не случайно ди джей Дончо признава, че парчетата, с които той докарва клабърите до еуфория биха звучали меко казано странно в сетовете на другите ди джеи.И това наистина е така. Никой в България не може да смеси толкова безогледно дълбоки като Марианската падина хармонии, трайбъл ритми и земетръсни бас линии и всичкото това да има ефекта на електрошок за всички в клуба. Паралелно с работата в Метрополис и многобройните си участия в елитни места като Червило и Маскара, Ясен Петров продължава и журналистическата си кариера, започнала от поздравителен концерт, преминала през колонката за музика на списанията Егоист и Едно и поста на музикален директор на Радио Франс Интернасионал България.
 

DJ Стивън




DJ Стивън се занимава професионално с музика от 1990 година, като още от първите си участия печели сърцата на публика и критика. Резултатите не закъсняват и той е избран за ди джей номер 1 на първия DMC шампионат в България през 1993 година. Той печели тази титла още 3 пъти – през 1994, 1997 и 2002 година. През 1997 заедно с група приятели основава Метрополис – най-популярното и днес движение за електронна музика у нас, чийто успех се дължи до голяма степен и на безкрайно енергичната и интересна музика, с която той омагьосва публиката. Музика, която черпи вдъхновение поравно и от класическия фънк, както и от Детройтското техно с емблематичния звук на ритъм машините TB 303 и TR909. Самият той признава, че няма търпение да докара клабърите до еуфория и че любимите му моменти са онези, в които всички са “на гребена на вълната”. Всичко това е отдавна доказано от многобройните му участия из цалата страна, от гиговете му в Чехия, Македония, Германия, Австрия, Италия, Англия и САЩ, както и от статуетката за най-добър хаус ди джей за 2009 година на наградите на SEEME. Паралелно с клубните си участия, DJ Стивън работи упорито и в студиото си The Clock, където продуцира авторска музика и ремикси, като ремиксът на “Faded” от Gravity Co също печели награда за най-добър ремикс на наградите на SEEME 2009. Дълго време той отговаряше за денс секцията на списание Ритъм

More Music