Следва

Софи Маринова ще пее осма в Баку

Днес е жребият за полуфинала на Евровизия

Днес ще се проведе жребият за пореден номер на изпълнение в полуфиналите на Евровизия 2012, след като вчера всички песни бяха представени на организаторите от EBU...

Music преди 12 години

Днес ще се проведе жребият за пореден номер на изпълнение в полуфиналите на Евровизия 2012, след като вчера всички песни бяха представени на организаторите от EBU.

Церемонията ще започне в 12 часа българско време и може да се гледа на официалния сайт на конкурса, предаде eurovision-bg.com.

Какво ще отреди жребия на Софи Маринова, която ще представи песента в първата част на втория полуфинал, предстои да разберем. Днес певицата ще снима и дългоочаквания клип към песента "Love Unlimited".


Това е пълният списък на страните от първия полуфинал. Първите 9 песни ще се представят в първата част на шоуто, а другите 9 - във вторат
а: 


Черна гора, Исландия, Румъния, Албания, Белгия, Латвия, Швейцария, Финландия, Гърция


Молдова, Кипър, Австрия, Дания, Русия, Сан Марино, Израел, Ирландия, Унгария

Пълен списък на участниците от втория полуфинал. Първите 8 песни ще се представят в първата част на шоуто, а другите 10 - във втората:
 

Сърбия, Холандия, Португалия, Македония, Беларус, Малта, Украйна, България

Швеция, Грузия, Словения, Естония, Турция, Словакия, Хърватия, Норвегия, Литва, Босна и Херцеговина


Букмейкърските къщи вече направиха своите прогнози за краен победител на конкурса. Според William Hill и Ladbrokes абсолютен фаворит е Швеция с песента "Euphoria", която се изпълнява от екзотичната Лорийн. Коефициентът за успех на скандинавката, която е с мароканско-берберски произход се оценява на 3.00 (Ladbrokes) и 2.87 (William Hill).

 


Mного високо сa оценени "Бурановските баби" от Русия, които са втори в класацията съответно с коефициенти 6.00 и 6.50. На руския финал бабите пяха доста фалшиво, но явно тяхната възраст и въздействието върху публиката ще им донесе място в призовата тройка.
 


На трето място попада Дания, чиято представителка Солуна Самей вече представи песента си пред българската публика, на родния финал на Евровизия.
 


Сърбия, Ирландия и Великобритания са останалите страни, които допълват призовата шестица.


Според същите прогнози шанса на България да грабне призовото място е почти минимален.


Букмейкърите са оценили първото място за нас с максималния коефициент 101. Страната ни е на 36-а позиция, а в групата на аутсайдерите със същия коефициент са и Холандия, Сан Марино, Грузия, Малта, Латвия и Албания.





 

 

More Music