Следва

Адриана Лима е бременна!Още един малък ангел е на път

Любов и пари

 Пиесата на Кели не е от леките за гледане. Започва отзад-напред, струпва счупените истории, случки и характери до обща сглобка, на моменти се разлива, в други тръгва по права, наслагва и реализира внушения. Поддържа линията актьор-герой, но на места артистът изпълнява по няколко роли (Стефан Мавродиев, Койна Русева).

Events преди 12 години

 Докато работи в супермаркетите авторът Денис Кели открил театъра, минал през местна младежка група, после взел степен по драма и театър от Голдсмитс Колидж, Лондон и на 30 написва първата си пиеса Отломките. Днес го поставят по цял свят. Вижте защо.

Пиесата на Кели не е от леките за гледане. Започва отзад-напред, струпва счупените истории, случки и характери до обща сглобка, на моменти се разлива, в други тръгва по права, наслагва и реализира внушения. Поддържа линията актьор-герой, но на места артистът изпълнява по няколко роли (Стефан Мавродиев, Койна Русева). Всъщност в реално за един от героите време (Дейвид, игран от Бойко Кръстанов), се събира постепенно неговата житейска история. Още в първо действие са заложени антиподите пари–любов в бизнес–флирт, бизнес–пари–любов. От размяната на бързи преплетени професионално-лични реплики по електронната поща, почти в чат формат, се изяснява донякъде и заглавието.

Мъжът (Дейвид) формира правото си за така мечтаното сребърно Ауди, Жената (Джес – убедителната Искра Донова) безцелно пазарува, дрогира се, а накрая умира – с алкохол и друга намеса. Щастието е важно нещо, но само ако си от оная част на финансовата стабилност, която го определя. За да се спасиш трябва да станеш съучастник на тези, които причиняват потъването ти, да тръгнеш от склада към офиса, да станеш “фотосинтезист” на кинти, да поемеш максимата “дръж главата си наведена и давай! Аз ще се грижа за тебе” (разбира се, “грижата” би се осъществила много по-лесно, ако попаднеш в лапите на бивша състудентка, с която си спал). “Живеем живот, който се определя от ръста на заплатите”, знаят го почти всички герои в пиесата, а който пък не се подчини на тази зависимост – изчезва. Черният хумор и гротеската са пълни, разбира се в адекватност на грубия уличен език.



Дори при психотерапевтичен сеанс се открояват единствено фрази, свързани пак с добрите пари, питие, лихви, проценти. Начините да се пробие (дори с двойнствен живот, като в още по-тъмната му половина даваш бикините си на мърляв “агент”, който печели от порно снимки). Това е наложена действителност, животът, който живеем. Животът който ни поглъща, храносмила и отделя.

www.programata.bg

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?