Следва

Трансформация на Никол Ричи: От анорексична глезла в секси мамче

„Terra animalica” на Катрин Томова

Галерия „Ракурси“ представя изложбата „Terra animalica” на Катрин Томова от 22 март до 4 април 2012 г. 

Events преди 12 години

Галерия „Ракурси“ представя изложбата „Terra animalica” на Катрин Томова от 22 март до 4 април 2012 г. За изложбата си художничката казва:

„Този проект се роди от желанието и необходимостта ми да рисувам ярко, контрастно, агресивно и провокативно. Така, естествено нещата се свързаха с усещането ми за неопитомената, „дива” природа. Водещата емоция се оказа въображемото бягство от сивотата, ежедневието, урбанизацията, цивилизацията.

Исках да се опитам да възприема цветността в инстинктите на дивия звяр, да изживея красотата на недокоснатата природа, да чуя притаената тишина в очите на дебнещия тигър. Това пътуване към неосъзнатите начала на живота на тази планета извика от подсъзнанието ми любов към първичното, непокореното и носещо ярката цветност на сътворението. И още: тревогата за съдбата на дивата природа и страхът, че нейната красота може да стане жертва на човешкото безразличие. “

Родена:
24 април 1967 в София

Образование:
1990 - Учи живопис в частната школа на Пиер Рамел, Париж, Франция 
 


 

 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?