Следва

Палитрата "Garden Party". Звездата в грима на Dior тази пролет

Питай ме, питай ме... безопасни ли са дълготрайните гел лакове

Първото запитване, над което работихме, е свързано с красотата на ноктите в един доста ангажиран делник, а...

Nails преди 12 години

След няколко доста полезни въпроса на читателите ни, получени на редакционната поща [email protected], възобновяваме добрата стара рубрика Питай ме, питай ме.

Първото запитване, над което работихме, е свързано с красотата на ноктите в един доста ангажиран делник, а авторът му е Маргарита Съботинова:

Здравейте ViewSofia, наскоро попаднах на една селекция при вас от последните тенденции при лаковете, но тъй като за мен е важно и да съхнaт бързо, ще ми е много полезен материал за това наистина ли са толкова трайни бързосъхнещите гел-лакове, които предлагат в салоните, казват, че 14 дни, и всъщност не вреди ли това на ноктите. Моите са страшно чупливи!

Предварително ви благодаря за вниманието, ще се радвам на обратна връзка от вас!


Ние не сме маникюристи, но обичаме ноктите си.

Факт е, че когато сме с добър маникюр, удоволствието от собствената ни грижа към нас самите е страхотно и на ниво. Това е важно и при общуването.

Неподдържаните нокти, всеки с различна дължина, с необработени кожички, с с обелен лак, говорят на хората около нас за липса на внимание към детайла и определено вредят на самочувствието ни.

Решенията да сме във форма с ръцете са няколко.

Първо: приличен салон за козметика и маникюр, в който познават графика ни и се съобразяват с него.
Второ: самостоятелното справяне. Ако сме достатъчно сръчни и сме понатрупали опит във времето, един бърз маникюр със смяна на лака не би трябвало да ни затрудни твърде много.
Трето: новият тип лакове /у нас главно на CND Shellac/, които след една специфична процедура по изпичане траят по 2 седмици.

Аргументите ЗА и аргументите ПРОТИВ се опитахме да систематизираме и ето какво стана:

ЗА:
Прийомът осигурява трайност. Поне два пъти, а според спецификата на ноктите и до 3 пъти по-трайни са тези лакове отколкото обикновените.

В този смисъл отпада едно гайле, пести се време, решава се проблем.

ПРОТИВ:
Гел-лаковете не са съвършено щадящи за ноктите. Както се нанасят по-специфично, така и се махат. Изисква се повече време докато се свали, е нокътят няма как да не страда, накиснат в ацетон 10 минути.
Скъпо е, или поне по-скъпо от стандартния маникюр /на повечето места струва между 30 и 40 лева/.
Използват се UV лъчи за фиксирането на геловете.
Ето защо е и важният съвет от специалистите: да сложим, преди да отидем в салона, крем със защитен фактор на ръцете и то по-възможност висок.
 

More Nails