Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 26 март - 1 април

Петъчна доза СЕКС: Какво се върти в главата на колегата - Една откровена мъжка изповед

Натъкнах се на двама колеги в асансьора на излизане от работа след изморителен ден. Мъж и жена....

All About Life преди 12 години

Петък следобед е порядъчно време за размисли по теми, касаещи връзки и взаимоотношения.

Днес например за пореден път се замислихме над това какво в действителност се върти в главите на колегите ни мъже, в един изобилстващ от дами екип, и докато претърсвахме интернет за любопитни случи от работното място, а и като продължение на миналата петъчна доза секс, попаднахме на доста интересно четиво от thedailymuse.com.

Интересно е защото представя мъжката гледна точка в обичайна ежедневна случка, като например среща на хубава жена в асансьора. Прочети какво мисли той и сподели с нас дали си очаквал това и неговото предложено решение?


Натъкнах се на двама колеги в асансьора на излизане от работа след изморителен ден. Мъж и жена.
Познавах мъжа добре. Над 35-годишен, женен с деца и оплешивяващ. Никога не съм говорил с жената, но съм я засичал из офиса. Не може да не я забележиш – около 20-годишна, руса коса, сини очи. Обръщат се глави, като влезе в стаята.

Отиваха към бара и ме попитаха дали искам да се присъединя към тях.
Усмихнах се на мъжа, сякаш съм ги хванал натясно. Не можех да спра да се усмихвам.
За момент и двамата мълчаха. Един доста дълъг момент. Най-накрая вратите на асансьора се отвориха. Мъжът колебливо добави, че друг колега щял да ги придружи и че аз определено трябва да дойда.

Веднага изтрих усмивката от лицето си, отказах учтиво и се насочих към гарата. Толкова глупаво се почувствах. Не могат ли двама души, които работят заедно да пият по едно след работа? Защо стоях и се хилех като стар развратник?

Замислих се за собственото си поведение с жените на работа. Факт е, че рядко излизам на обяд или за питие с привлекателна дама, освен ако не сме в голяма група. Не че се гордея с това, просто това е положението.

Разумното обяснение на това е, че не искам да се поставям в ситуации, които могат да доведат до невярност. Това отчасти е вярно, но е и абсурдно. Все пак, не съм Брад Пит и жените не се избиват да ме канят вкъщи.
Истината е, че се плаша от привлекателните жени. Сещам се за един момент в кариерата си, когато можех да направя какво ли не само и само да избегна разговор очи в очи с една асистентка с вид на супермодел. Тя ме плашеше и общувах далеч по-пълноценно с нея чрез имейли или по телефона. Даже не можех да си представя да излизам за по питие с нея. Дори само да разговарям с нея ми изглеждаше сякаш изневерявам на жена си.
Разбира се, истинските връзки на работа и извън офиса са важни. Така че какво може да направи една красива жена?

Ето няколко практични съвета: да се облича консервативно, да пие разумно, да оставя вратата отворена, когато има среща с по-висш колега. Това са едни доста разумни съвети.

Но това, което ми помага да имам стабилни отношения с колежките е, по ирония на съдбата, опознаването им. Да разбера интересите им, да споделя няколко подробности за семейството ми, да говоря за хобитата ми, да разбера техните какви са. Важно е да говорим за неща извън работата, дори незначителни. Нужна ми е информация, която да помогне на разума ми да възприеме привлекателната жена като човешко същество с чувства, не просто перфектен топмодел.

Целта не трябва да е размиването на границите между половете на работа. Това е невъзможно. Целта е да видим човека в тях, личността.

Иска ми се да се бях извинил на жената в асансьора и да открия личността в нея. Но тях вероятно ще си помисли, че я свалям. Пак се започва…

Да, това е положението, дами!

More All About Life