Следва

Звездите са влюбени в спиращите дъха, но освежаващи ментови тоалети

Editors' choice: Кой как видя пастела

Розовият сън продължава! В днешния пастелен ден мислим, говорим и обядваме само сладко и млечно, от което...

All fashion преди 12 години

Розовият сън продължава! В днешния пастелен ден мислим, говорим и обядваме само сладко и млечно, от което страдат всички пролетни диети. Неизбежно е!

След като вече определихме тънката граница между чудесния пастелен аутфит и това да прекалиш с него в няколко основни правила как да носим цветовете в тези нюанси, Editors’ choice посвещаваме на най-любимото, което видяхме на подиума в колекциите пролет-лято 2012.

Ето кои са те:

Веселина

Харесвам костюма в бледо розово на Givenchy, защото принцесата в мен е все още жива, а и съчетанието между един толкова детски нюанс и мъжкото начало в костюма правят един красив баланс във визията. Предпочитам пастелите в роклите, защото там няма как да сбъркаш, а ако са от ефирна материя (Emporio Armani) или пък със спортен елемент като при Mulberry са просто неустоими. Един тотален must-have за морето!


Emporio Armani, Givenchy, Anna Sui, Mulberry

Обожавам, когато женствеността на млечните цветове се допълва от най-нежните материи – коприна, сатен, шифон, дантела и затова комбинацията от широк панталон и ефирна блуза на Anna Sui допада на непопаравимата романтичка в мен.

Гергана



Paul Smith, Calvin Klein, 3.1 Phillip Lim, Armani

Не се виждам в пастел. Но съм омагьосана от сладката вълна, въпреки че бледият ми тен не се влияе добре от нея. И все пак, смятам, че тази пролет е революционно цветна, приказно прекрасна, и дори това да не отговаря на личния ми стил, доста небрежен по отношение на детайлите и с никакъв афинитет към аксесоарите (освен чантите и обувките), съм убедена, че има с какво да се ъпгрейдне в пастелната гама.

Нещата, които страшно харесвам от подиума, са костюмите в бледорозово на Paul Smith с риза и панталон. Всичко е в една гама, много семпло и в никакъв случай не губи нищо от присъщата елегантност на лейбъла.

Обожавам и роклите на Calvin Klein в нежни лимонени цветове, които на матов плажен тен ще са божествени. Заради костюма и чудната лила бих прежалила един ден в солариум за този модел на 3.1 Phillip Lim, а в студената прелест на Armani бих се облякла каквото и да ми струва това.

Елена

Easy pastel


Antonio Maras, Commuun, Cyntia Rowley

Когато нося пастелни дрехи, настроението ми прихваща от тях и става пастелно. Понякога този тип настроение се бърка с меланхолично, но няма основание за това.


Julian Macdonald, Costume National, Calvin Klein

По-скоро тези цветове извикват на физиономията несъзнателна усмивка и чистят съзнанието ми, също толкова несъзнателно. И понеже цялото усещане от толкова силната пастелна тенденция тази пролет, поне при мен, е за нежност, лекота и дори леко блеене /разсейване, де/, моят избор са няколко дизайнери, които го предпочитат лежерно.

Пламена


No. 21, Oscar de la Renta, Rochas, Rodarte

No. 21 са се справили повече от чудесно с това да вмъкнат модерната женственост в ежедневния живот.

Оскар де ла Рента
е направил този пищен разкош само и единствено за нас, ние само трябва да му намерим предназначение.

Има нещо в тази рокля на Rochas, която ме кара да чувствам, че ако я облека ще бъда значима и специална. Може би заради лекия 50-ки дух и усещането за класа при това в зелено...

Rodarte ми изглежда като нещо, което трябва да имаме в гардероба си за всеки случай и за всеки случай.

 

More All fashion