Следва

Миналото ... Изабела Роселини и Ингрид Бергман

Editors' choice: Кой как видя флоралния принт

Тази тенденция има характеристики, подобни на капан. Ако не внимаваш или ако се подчиниш напълно, губиш...

All fashion преди 12 години

Омаята от цветния принт може да навлече големи неприятности на добрия вкус, ето защо в редакцията направихме разбор на силната пролетна тенденция според личния стил и предпочитания на всяка от нас (само дамите, разбира се).

Ето как, ние от ViewSofia, видяхме най-добре флоралния принт, след пастела, в колекциите на топ дизайнерите:

Елена

Тази тенденция има характеристики, подобни на капан. Ако не внимаваш или ако се подчиниш напълно, губиш свободата на собственото изразяване, на личното усещане. Ето защо в моя случай, а той е определено силно симпатизиращ на цветния тренд, всичко цветно е предназначено за забавление, игра, намигване. Изобщо настроение, далеч от сериозността и буквализма.


Alice+Olivia, A Detacher, Laura Biagiotti

Най-добре за мен цветният принт стои на коктейл и естествено има формата на рокля. Следва ежедневното облекло за много летни следобеди, изпълнени с нега и мързеливост.

Отиваме цветни и на плажа, точно както го правят Доменико и Стефано от Dolce&Gabbana.


Dolce&Gabbana, Clements Ribeiro, Douglas Hannant Pink Label

Освен това ги свеждаме до акцент, най-добре под формата на панталон, в който прибираме ярка риза и добавяме много бижута, както и при Douglas Hannant Pink Label.

Хубаво изглежда и когато цветята са стилизирани и приличат и на цветя и още нещо, точно както предлагат A detacher.

Прекрасен принт, който е хубав, защото е пролетен, топъл, палав и защото... колкото цветя на леглото до мене ... толкова настроения за любими комбинации.

Гергана


ADAM, Chloe, Isabel Marant

Цветята са особен принт, не стоят на всичко, нито на всеки. Не бих успяла да съчетая цветя с цветя, не мисля, че ми и отива.

Личният ми стил предпочита цветя в много лежерния им вариант, в никакъв случай да не са в горна част - риза, сако или топ (изключвам рокля, защото това е най-върховната лятна дреха), предпочитаме клин, къси гащи или широк пижамен панталон.

Веселина


Ashish, Blugirl, Blumarine, Prabal Guring

Цветните шарки винаги са ми били слабост. И като казвам „цветни” имам предвид както пълни с цвят, така и с цветя. Отворена съм към всякакви експерименти с визията си и някак предпочитам да се отличавам от тълпата, затова колкото по-ярки и ефектни са моделите, толкова по-добре ще се чувствам. Бохемският шик на Ashish свързвам с лятна свобода и неподправеност, а ефирните макси рокли като на Blugirl са неизменна част от гардероба ми. За вечерно събитие бих се спряла на деликатен флорален принт по панталона в комбинация с любимото небесно синьо сако.

При мен само „една българска роза” не е достатъчна, искам цял букет!

Пламена


Valentino, Dolce&Gabbana, DKNY, DSquared2

Обичам да ми е цветно, да ми е топло, да ми е различно, което е в огромен конфликт с НЕобичането ми на флорални принтове и мотиви в дрехите. Тази моя липса на симпатии е главно към онези романтични щампи на разни маргаритки и розички по роклите, с които свързвам годините преди да се родя и малко след това, но които са се възприели по някакъв начин във времето като еталон за женственост и нежност.

В никакъв случай не говоря обаче за абстрактни флорални принтове, като например тези на DKNY.

Тоалетът направо крещи, че това са цветя, но какви точно са те е все още спорно да се каже.

Тази неяснота ми харесва, както ми харесват и самотните листенца, върху роклята на Dsquared2, едноцветната пастелна градина на Dolce&Gabanna и дискретният ефирен букет на Valentino. Истинска цветна приказка, но без много цветове!
 

More All fashion