Следва

ХаХаХа и RUBIKUB забиват на една сцена

Ерика Баду идва на ELEVATION 2012

До имената на Fatboy Slim, Kosheen и Chambao на тазгодишния ELEVATION се нареждат и тези на ERYKAH BADU, NNEKA и RONI SIZE...

 

Music преди 12 години

До имената на Fatboy Slim , Kosheen и Chambao на тазгодишния ELEVATION® се нареждат и тези на ERYKAH BADU, NNEKA и RONI SIZE. Това е втората вълна от изпълнители, потвърдили официално участието си на Elevation Music Festival 2012, който ще се проведе на 23 и 24 юни, близо до София.


Четирикратната носителка на награди "Грами" ERYKAH BADU и младата нигерийка NNEKA, ще стъпят за първи път на българска сцена, а световно известния дръм енд бейс DJ RONI SIZE, ще зарадва отново любителите на по-твърдия звук.
 

ERYKAH BADU или както често я наричат "The Queen of Neo-Soul", ще зарадва българските си фенове с изпълнения от последния си албум "New Amerykah Part Two (Return of the Ankh)", който още преди излизането си през 2010-та, бе обявен от пресата за едно от най-очакваните заглавия на годината.
 

Откровена, директна, рошава и без грим NNEKA пристига, за да представи чисто новия си трети студиен албум “Soul is Heavy”, който е дръзка, но балансирана комбинация от хип-хоп, реге, брас и африкански поп, с която тя изрисува темите за любовта, болката, политиката и Бог.
 

Легендата на дръм енд бейса RONI SIZE ще бъде част от неспиращото парти на DJ сцената.
 

Билети за ELEVATION 2012 могат да бъдат намерени само в мрежата на Eventim. Промоционалните 1500 фестивални билета на цена от 66 лв. са на привършване. След изчерпване на количеството им, редовната цена ще бъде 99 лв.


-----
За ERYKAH BADU


Erica Abi Wright, позната повече като Erykah Badu, е американска R&B и хип-хоп изпълнителка, чиято музика често демонстрира джаз-звучене. Тя се нарича Badu, твърдейки, че на арабски името означава „да направиш истината очевидна”.

Още първия й албум "Baduizm" (1997) става мулти-платинен и заедно със сингъла от него “On & On” й носи 2 награди "Грами" за Best Female R&B Vocal Performance и Best R&B Album.

През 2000-та година песента „ You Got Me”, съвместна работа с The Roots, й печели още една награда „Грами” за Best Rap Performance by a Duo or Group. А през 2003-та очарователната изпълнителка за четвърти път прегръща престижната статуетка с „Love of my life” за най-добра R&B песен.


За NNEKA




Nneka се ражда в град Уори, Нигерия, където тя живее под един покрив с баща си, доведената си майка (истинската й майка е германка) и седемте си братя и сестри.

На 19 години заминава за Германия, където започва музикалната й кариера.

През 2003-та година започва да работи с немския хип-хоп диджей и продуцент DJ Farhot. Тя привлича силно внимание, след като се изявява на една сцена с Sean Paul и Patrice Bart-Williams.

Дебютният й албум "Victim of Truth" излиза през 2005 г. и откроява специфичния стил на младата нигерийка. Три години по-късно се появява „No Longer At Ease”, който дава на света “Heartbeat”. С нея тя се изстрелва директно в German Top 50 и UK Singles Chart.

Следват многобройни участия на фестивали и дълги турнета по време, на които се качва на една сцена заедно с Lenny Kravitz, The Roots, Nas и Damian Marley.


За RONI SIZE


Roni Size е британски продуцент и DJ, който става популярен през 1997 година като основател на “Reprazent” и e един от хората, които стоят в основата на Drum and Bass движението. Роденият в Bristol, Ryan Owen Granville Williams е син на емигранти от Ямайка. След като е изхвърлен от училище на 16-годишна възраст, той започва да се занимава с музика сериозно. Заедно с DJ Krust, DJ Die и DJ Suv основават лейбъла Full Cycle Recordings.


През 1997 излиза дебютния албум на „Reprazent” - New Forms, който става платинен и им носи престижната британска награда “Mercury”. Следващият им сериозен запис излиза под името „In the Mode”, в който участват изпълнители, като Method Man, Zack de la Rocha от Rage Against The Macine и бийтбокърът Rahzel. През 2002 г. Roni Size издава първия си самостоятелен албум Touching Down, а през 2008-а възражда „Reprazent”.

 

More Music