Следва

Франко Дзефирели. Автобиография

ХаХаХа и RUBIKUB забиват на една сцена

ХаХаХа Импро Театър и Гери Турийска отново в комбина, този път с музика на живо Трима от актьорите на ХаХаХа в представления с номинации за Икар 2012
 

Events преди 12 години

На 28 март, сряда, момчетата от ХаХаХа Импро Театър излизат отново на клубна сцена в *Mixtape 5* и отново няма да са сами.

Публиката още помни изпълнението им за Свети Валентин „ХаХаХа търси жена!“, в което изненадващо жените се оказаха три, а една от тях беше Гери Турийска - момичето с кадифения глас и дългите коси, което написа текстовете на куп от най-емблематичните поп и рок песни на последното десетилетие, а сега набира скорост и с музикалния си проект RUBIKUB.

Още с първото видео на групата „Uh Ah Oh” тя в прав текст заяви „Момчетата обичат да си играят с играчки, а момичетата искат да си играят с момчетата“, така че нямаше как авантюрата да не продължи.

Този път обаче Гери Турийска води подкрепления и вместо с черна импровизаторска фланелка ще бъде с цялата банда RUBIKUB и ще омагьосва с джаз, лаундж, поп и боса нова, поръсени с леко хипарско звучене от края на 60-те - веднага след шоуто на ХаХаХа.



„ИмПро #84: ХаХаХа + RUBIKUB live“
идва ден след раздаването на наградите Икар 2012, в които за приз се борят три представления с участието на актьори от групата.

Леонид Йовчев
е в тройката номинирани за поддържаща мъжка роля за разтърсващото си изпълнение като хотелския рецепционист Мервин в „Ръкомахане в Спокан“ на Явор Гърдев в Народния. Йовчев беше номиниран и за Икар 2010 за дебют с Лейди Макбет, Яго и останалите роли в „Мяра за мяра“ на Лилия Абаджиева в МГТ „Зад канала“.

Приказният мюзикъл на Пловдивския куклен театър „По ръба на небето“ с Живко Джуранов в ролята на Шо е номиниран в категория Куклено изкуство и Майсторско техническо осъществяване. Джуранов има и номинация от 2008 г. за дебют заедно с целия актьорски състав на спектакъла „Жажда“ на Велимир Велев. Той е и първият носител на наградата СИВИНА за млади таланти в кукленото изкуство, която получава през 2010 г. за ролята си на Малкия принц в едноименния пловдивски спектакъл.



„Праехидно“ на Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура „36 маймуни“ с участието на Петър Мелтев се състезава за Икар 2012 на две писти - за режисура (Гергана Димитрова) и за драматургичен текст (Здрава Каменова и Гергана Димитрова). Мелтев се подвизава и като Висш ангел във вече култовата независима постановка „Мъртвата Дагмар или Малката Кибритопродавачка“ на Ида Даниел в ТР „Сфумато“.

Тони Карабашев
пък прави силно включване в последния спектакъл на Лилия Абаджиева „Анархия в Бавария“ в Хасковския театър, който преди две седмици разбуни духовете и в Младежкия театър в София. (Следващото представление тук е на 11 април).

Шоуто „ИмПро #84:
ХаХаХа + RUBIKUB live” е на 28 март, сряда, от 20:00 в клуб *Mixtape 5* (бул. „България“ 1, подлез „Галерия“) с подкрепата на Tullamore Dew.

ПРОМО ВИДЕО:
 

20:00, 16+, без тютюнев дим - ХаХаХа ИмПро с: Ивайло Рогозинов, Тони Карабашев, Живко Джуранов, Васил Бовянски

22:30, 18+ - RUBIKUB:
Гери Турийска (вокали), Веселин Веселинов - Еко (контрабас), Ангел Дюлгеров (китара), Росен Ватев (ударни)

Местата са ограничени, билети - на касите на Eventim и на място един час преди шоуто. Входът за ХаХаХа + RUBIKUB е 15 лв., само за RUBIKUB - 5 лв.

 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.