Следва

Най-високата награда в света в конкурса на Mango

Как да носим ЧЕРНО-БЕЛИЯ контраст

Философията на черно-бялото съчетание не е никак сложна. Сами по себе си тези два цвята правят комбинация...

All fashion преди 11 години

Философията на черно-бялото съчетание не е никак сложна. Сами по себе си тези два цвята правят комбинация, която е безпогрешно стилна. Придават усещане за чиста класа. Все пак в модата винаги има капани, колкото и незабележими да са те, и тази пролетна тенденция не е изключение.

1. Основно правило в контрастното тренди дуо е да избягваме ефекта, сервитьор с бялата закопчана до горе риза и черния прав панталон, обаче не винаги.

Бял тишърт и черни кожени панталони са най-красивата двойка или дори бялата риза с черния кожен клин, защото съчетани с ярки аксесоари, например червени обувки или чанта в неонови цветове, нямат подобно класическо великолепно съответствие.

Цялата комбинация може да се олекоти с едно кожено яке или от деним. Още по-безобидно е, ако тишъртът има цветен принт, а топът или ризата са от прозрачна материя, или дантела.


Миранда Кер в ефирна риза и черен клин илюстрира перфектно как се носи черно-бяло в най-класическия му и в същото време напълно кежуъл вид.

Обратното също е възможно - копринен топ без ръкави с бяла права пола или бял деним с бяла риза и черно сако са също добри идеи за носене на контраста.

2. Златната среда



Вечното правило гласи - бялото увеличава, черното намалява, и белите джинси не стоят добре на всяко дупе, за жалост. В този ред на мисли при тесни рамене и не много пищен бюст белият топ трябва да е с повече детайли и кройка, която оптически да променя силуета, или просто добрата стара мъжка риза. От друга страна, удивителното бяло може да покаже коварната си способност да преувеличи големината на бюста или бедрата, затова внимателно, ако тези зони не са на почит.

3. Бял чорап – само за малки момиченца



Колкото прозрачният черен чорап е секси класика, толкова белия трябва да остане само далечен спомен от детството. Нека малките момиченца също имат какво да запазят изцяло за себе си. Повярвай, има защо да го казваме! Ако все още не ни вярваш, погледни златното правило горе и пак помисли дали ефектът няма да стане дефект.

4. Не повече от три



Както вече споменахме, червеното и черно-белият десен са приказка без край, но това важи и за други ярки цветове в комбинация с дуото. Зелени обувки с рокля на черно-бял принт определено привлича вниманието, а същата рокля с черно кожено яке ще придаде по-обран вид на тоалета. Затова добавянето на цвят е препоръчително за свежа визия, но ако са повече ярки нюанси има опасност да се „загубиш” в тях. Няма такъв риск, ако бижутата са шарени, но пак в допустими граници.

Размерът на точките подрехите също е уловка, защото малките състаряват, а в твърде големите може да се изгубиш (както при носенето на дреха с принт).

Вечната класика черно-бяло е хитова тенденция, но нека не забравяме, че лесно може да стане „от играчка-плачка”. Затова нека не се подвеждаме по лесното черно-бяло съчетание, а като всяка модна икона се вслушваме в правилата, които гарантират чуждото възхищение.

ПАСТЕЛЪТ. Как да го носим

ФЛОРАЛНИТЕ ПРИНТОВЕ: Как да ги носим

Editors' choice: Кой как видя принтовете
 
Тенденцията GAME ON и как да я носим
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 6 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.