Следва

Новата серия чанти на Феррагамо - черно и бяло, и италианско

Най-високата награда в света в конкурса на Mango

Испанската компания вече обяви имената на 10-те финалисти, селектирани от жури, в което влизат представители...

All fashion преди 12 години

За четвърти път от 2006-та досега, конфекционният гигант Mango провежда своя конкурс за млади дизайнери, този път с най-високата премия в света - 300 000 евро за победителя.

Испанската компания вече обяви имената на 10-те финалисти, селектирани от жури, в което влизат представители на 5-те най-важни училища по дизайн в света - Лондонският Central Saint Martins, l'Institut Français de la Mode в Париж, l'Istituto Marangoni в Милано, Royal Academy of Fine Arts в Антверпен и Escola Superior de Dissenydi в Барселона, както и хора от фирмата.

Финалистите ще представят цялостни свои колекции на церемония идния месец. Десетимата млади таланти са: едно испанско дуо - Серджо Пастор и Исмаел Алкаина, двама японци - Такаши Нишияма и Такаюки Танака, един холендец - Харви Ботерсе, шведски дует, съставен от Стефани Малмгрийн де Оливейра и Ричард Линдквист, финландец на име Томас Лайтинен, една французойка - Кристин Пунг, Мадс Динесен от Дания, Вишаравиш Акарасантисок от Тайланд и Хаесунг Бонг от Корея.



Конкурсът се нарича El boton /Копчето/ и се провежда през 18 месеца. В това издание са включиха 250 кандидати, от които бяха избрани и горните 10.

На специално събитие идния месец финалисти ще представят цялостни свои колекции, на основата на което представяне един ще спечели финала и голямата парична награда. Десетимата от финала освен това ще имат възможност да продават частично или изцяло, по усмотрение на марката, своите колекции в десетките магазини на Mango по света.

Фантастично предизвикателство, нали?
 

More All fashion