Следва

Пролет-лято 2012. Тенденция №8: ГОЛО РАМО

Тенденцията ПЕПЛУМ и как да я носим

За пролет 2012 неизменна част от гардероба ни трябва да е рязаната талия с дипли под нея или пеплумът. Този...

All fashion преди 12 години

За пролет 2012 неизменна част от гардероба ни трябва да е рязаната талия с дипли под нея или пеплумът. Този тренд забива стрелата на Купидон точно в сърцето и предупреждава за прелъстителна женственост. Защо ли? Защото не е нужно да си фина като струна и пак ще изглеждаш перфектно с пеплум кройка.

Както и при другите тенденции обаче, и този има своите специфични особености. Затова хвърли едно око на правилата за носенето му и нека талията бъде подчертана по най-привлекателния начин.

Кой вид да изберем?

Когато говорим за пеплум, трябва да знаем, че има два вида – без обем и с обем. Първият е подходящ за прикриване на някои несъвършенства в коремната област (паласки и други неприятни истории), защото се състои от плисета, а вторият пасва идеално на момчешка фигура за създаване на силует „пясъчен часовник”.

Както вече споменахме, това му е хубавото на този тренд – може да се „адаптира” към всеки тип тяло.

Къде е уловката?



Знаем, че всяко нещо си има позитиви и негативи и когато знаем негативите, може да ги превърнем в позитиви. Тази лятна тенденция не прави изключение.

Става въпрос за това, че пеплумът прави една хоризонтална линия в долната част на торса, която оптически скъсява крака. Спасението е дължината на полата да е не по-къса от областта около коленете и задължително с висок ток и платформа.

Ботушите тук са табу, а може би най-добрият приятел на пеплума е не полата-молив, а джинсите. С панталони рискът да изглеждаш късокрака изчезва, а пък и придават един доста осъвременен вариант на целия вид.

Опростен силует



Когато носим пеплум – независимо дали е от топ, пола или пък сако, то нека акцентът остане върху него. Ако „затормозим” вида с обемни връхни дрехи или пък едри плетива, тогава целият вид тип „скулптура” се обезсмисля и дори загрозява. Затова основното е ефектът от диплите под талията да бъдат показани по възможно най-ласкав за фигурата начин, тоест да се задържи погледа върху тънката талия.

Тъй като тази тенденция носи в себе си изтънчената женственост от средата на 20 век, тя може да бъде носена както в офиса, така и за специален повод.

Тази пролет дори само един разкроен потник със скини джинси може да освежи визията в ежедневието. Не е нужно много, за да заобичаш пеплума. Той със сигурност ще стане първенец в любимите неща за пролет-лято и тази, и следващата година. 

ПАСТЕЛЪТ. Как да го носим

ФЛОРАЛНИТЕ ПРИНТОВЕ: Как да ги носим

Editors' choice: Кой как видя принтовете
 
Тенденцията GAME ON и как да я носим
 
Как да носим ЧЕРНО-БЕЛИЯ контраст


More All fashion