Следва

Антония Петрова, похитена от любов! Тя и Александър се ожениха. Тайно

Главният редактор на италианския Vogue: „Нека модата избере здравото женско тяло!”

Тя не се посвени да изтъкне, че модната индустрия днес предпочита свръх слабите тела пред реалните форми

преди 12 години

Франка Созани, главният редактор на Vogue Италия, вчера изнесе реч в Харвардския университет по темата за здравото женско тяло и неговите измерения в днешни дни.

Тя не се посвени да изтъкне, че модната индустрия днес предпочита свръх слабите тела пред реалните форми:
„Какво ни кара да установим, че слабото е красиво и че това е естетичната норма, която трябва да следваме? Защо възрастта на супермоделите, които са красиви и женствени, бавно започна да пада и сега те са неразвити деца без никакъв помен от извивки? Защо това се счита за красиво? Мерилин Монро, Лиз Тейлър и София Лорен днес биха били определени като закръглени.”

Созани посочва и отговорността, която модата би следвало да има по отношение на тялото: „Моделите стават примери за подражание от момичета, които са лабилни и затова лесно се влияят от съвременните течения. Модата трябва да е кауза.”

Италианката включва в речта си и темата, която най-много я терзае – анорексията и булимията.
В тази връзка Созани акцентира на по-пищните тела в раздел от уебсайта на италианския Vogue Curvy Channel. Той е посветен изцяло на по-закръглените, но красиви жени.

Редакторът завършва речта си с призива „Нека всеки допринесе в спирането на тази световна мания по слабото. От родителите до учителите и самите деца, които да помогнат на тези, които не могат да се справят сами.”

Ние заставаме зад тази кауза и изцяло подкрепяме идеята за здравото тяло – независимо дали има извивки или не.
 

More from View Sofia

More