Следва

Диетата на ViewSofia: Бързи, смели, сръчни

ОТСЛАБВАНЕ без ограничения и депресии

Този режим обещава за минимално време максимум загуба на тлъстини, при това без да предизвиква депресия, както много други...

Health преди 12 години

Колкото и да ни е неприятно да ти го кажем - не можеш да махнеш мазнинките по тялото си само със салати, чайове и хапчета, предназначени за отслабване.
 

И да гладуваш, и да не гладуваш, за да се сдобиеш със стегнати форми, трябва и да потренираш. Това е !

Но не е нужно да се притесняваш чак толкова, ако също като нас имаш да сваляш само няколко излишни килограма. Според известния диетолог Фиона Кърк, можете да отслабнете бързо и без проблеми само за 14 дни, комбинирайки нейния режим с 30 минутни упражнения.

"Този режим в никакъв случаи не е нездравословен", казва Кърк. "При този режим ние не ограничаваме калориите или количеството хранителни вещества и тази диета не предизвиква депресия, както много други. Тя е мотивираща, въпреки че вниманието се фокусира върху консумацията на въглехидрати през цялото време."


Как работи 14-дневната диета?


В нея се набляга на промяната на приеманите хранителни вещества, хранителните навици и начина на живот, за да се постигне по-добро изгаряне на мастните клетки – жените имат около 34 милиарда мастни клетки, а мъжете около 25. Според изследванията на Кърк, определени храни и навици могат да ускорят процеса на изгаряне.


Кои са тайните храни?


КАЛЦИЙ

Все повече и повече научни изследвания показват, че една добра диета е диета, богата на калций. Той позволява да се изгарят повече калории на ден и намалява с до 50% повече от натрупаните мазнини, отколкото в сравнение с други диети с ниско съдържание на калций. Калцият се свързва с жлъчните киселини и увеличава количеството на мазнините, които се изхвърлят през червата. Богати на калций храни са извара, спанак, броколи, консервирана сьомга и сирене.





OMEГА-3 МАСТНИ КИСЕЛИНИ


Според учените, омега-3 мастните киселини са едно от най-ефикасните средства за трайно отслабване. Те допринасят за поддържането на нормално ниво на кръвната захар, за нейното натрупване в мускулни, а не в мастни клетки, и предпазват от превръщането на калориите в мазнини.


Те се съдържат в мазните риби, зрелия фасул, граха, авокадото и орехите.

 

 

 

 

ФЕРМЕНТИРАЩИ ВЪГЛЕХИДРАТИ

Ферментиращите въглехидрати са много полезни. Те не са калорични, регулират чревната функция и намаляват трупането на мазнини след хранене. Те се съдържат в лещата, фасула, царевицата, граха, ечемика, овеса, кафявия ориз.


АСТАКСАНТИН

Този картеноид се съдържа в сьомгата, скаридите, лангустата, розовата пъстърва и раците. Той увеличава изразходването на енергията.

ПРАВИЛА:


- До 11.30 ч. яжте само плодове – те се усвояват по-лесно, когато се ядат самостоятелно. Нарушеното храносмилане е враг на отслабването.

- На обяд изяждайте една супа и една салата.

- Избягвайте разрешените в диетата нишестени въглехидрати след 18 ч. – сладки картофи, фасул, леща, кафяв ориз.

- С вечерята приемайте поне по 3 вида зеленчуци или една голяма салата.

- На всеки 2-3 часа похапвайте по нещо диетично, за да поддържате горенето.

- Правете физически упражнения всеки ден по 30 минути, най-добре сутринта, когато мазнините се изгарят най-лесно.

- Пийте вода на всеки 2-3 часа. За да има резултат, всяка химическа реакция в организма – от извличането на хранителните вещества от храната до изгарянето на мазнините - се нуждае от вода.

 

*Спазвайте строго правилата 2 седмици. 


 


More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.