Следва

Кюфтенца от ризото с печени домати и рукола

Диетата на ViewSofia: Бързи, смели, сръчни

Наближават хубавите топли дни и вече обмисляме коварен план за това как ще разкараме всички...

Health преди 12 години

Наближават хубавите топли дни и вече обмисляме коварен план за това как ще разкараме всички якета, ръкавици, шалове, пуловери и т.н. от гардероба си.  Единственото, за което не се сещаме обаче (или не ни се иска), е това как да разкараме и излишните няколко килограма, с които сме се запасили.


Разбира се, ние сме върли противници на глада, а и тук в офиса диета няма как да се пази, защото всички обичат да си хапват. Но хранителния режим на известния диетолог Фиона Кърк,  ни се стори един добър двуседмичен вариант, с който да започнем на чисто и по-слаби пролетта.


Той включва достатъчно храна, която да ни засити, освен това  не е драстичен и депресиращ. 


Минимално време максимум загуба на тлъстини, при това без ограничения... прозвуча ни добре, но как...



ПРИМЕРНА ДВУСЕДМИЧНА ДИЕТА ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ


ДЕН 1
Закуска: Пресни плодове и плодови сокове
Втора закуска: Пакетче безсолни ядки
Обяд: Супа, салата
Следобедна закуска: Пълнозърнести бисквити и варено яйце
Вечеря: Сьомга – намажете парче сьомга със зехтин и запечете на скарата 7-8 минути. Напръскайте с балсамов оцет и сок от лимон.
 

ДЕН 2
Закуска: Пресни плодове и плодови сокове
Втора закуска: Овесени кексчета с консервирана сьомга и краставица
Обяд: Пикантна супа от чушки и картофи, салата
Следобедна закуска: Зърнено блокче
Вечеря: Пиле - Задушете на пара за 10 минути пилешкото филе. Залейте със сос песто или зехтин и запечете на скарата за няколко минути.


ДЕН 3
Закуска: Пресни плодове и плодови сокове
Втора закуска: Сурови бейби зеленчуци с хумус
Обяд: Супа, салата
Следобедна закуска: Варено яйце и шунка
Вечеря: Яхния с домат, тиквичка и спанак


ДЕН 4

Закуска: Пресни плодове и сокове
Втора закуска: Студено варено пиле, домати и сурови ядки
Обяд: Супа от грах, мента и маруля, салата
Следобедна закуска: Сурови бейби зеленчуци със салца
Вечеря: Пикантни скариди


ДЕН 5
Закуска: Пресни плодове и сокове
Втора закуска: Салата от фасул
Обяд: Супа от пиле и зеленчуци, салата
Следобедна закуска: Сурови бейби зеленчуци с извара
Вечеря: Агнешко – Натъркайте един агнешки стек с кора от лимон, щипка канела, намажете със зехтин и запечете на грила от двете страни по 4 минути. Преди сервиране залейте с пресен портокалов сок и малко чили.


ДЕН 6
Закуска: Пресни плодове и сокове
Втора закуска: Маслини със сирене
Обяд: Супа от спанак, салата
Следобедна закуска: Пакетче пресни орехи и семки
Вечеря: Свинско– В чаена лъжица фъстъчено масло сложете малко чили сос, черен пипер и подправки, и намажете с половината от сместа 2 крехки свински филета. Запечете ги на скарата за 2 минути, обърнете ги и ги намажете с останалата част от соса, и запечете за още 2 минути. Сервирайте с резенчета от ябълка и пресен кориандър или мента.


ДЕН 7

Закуска: Пресни плодове и сокове
Втора закуска: Сурови бейби зеленчуци и гуакамоле
Обяд: Супа от пиле и зеленчуци, салата
Следобедна закуска: Стъбла от целина с орехово масло
Вечеря: Пуешки бургери


Преди лягане:
- Овесено кексче с бъркани яйца или парче пуешко месо
или
- Извара и семки
или
- Овесена каша и мед

ИДЕИ ЗА РЕЦЕПТИ:


СОКОВЕ И ШЕЙКОВЕ

Сложете в блендер няколко натрошени кубчета лед, чаша вода и нарязани плодове по избор. Разбийте, докато се получи гладка смес. Може да добавите някакъв сок и подправки или да разредите с още малко вода. Прецедете, ако искате да отстраните семките.
 

Опитайте следващите комбинации:
- Ябълка, малина и грозде с пресен портокалов сок
- Грозде, маракуя и ананас
- Мандарина, ягоди и банан

Приготвяйте храната си по следващите рецепти. Подправяйте на вкус, но не прекалявайте със солта. Най-добре използвайте диетична разновидност с ниско съдържание на натрий.

 

ПИКАНТНА СУПА ОТ ЧУШКИ
Загрейте 1 лъжица зехтин, добавете нарязани на ситно малка глава лук, скилидка чесън, стрък целина, 3 малки чушки – червена, зелена и жълта, 1 белен домат. Когато зеленчуците омекнат, налейте половин литър зеленчуков бульон (най-добре домашно приготвен), половин консерва домати, 1 лъжичка червен пипер. Варете 5 минути и пасирайте.

 

СУПА ОТ ГРАХ, МЕНТА И МАРУЛЯ
Сварете в половин литър зеленчуков бульон 250 гр. замразен грах. Добавете 6 нарязани големи листа от маруля и няколко листа от мента. След няколко минути пасирайте.

 

СУПА ОТ ПИЛЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ
Сварете 2 малки пилешки филета в половин литър зеленчуков бульон. Междувременно задушете за 10 минути в лъжица зехтин ситно нарязани главичка лук, скилидка чесън, 2 малки моркова и стръкче целина. Добавете бульона с пилето и 2 лъжички накълцан магданоз. Оставете супата да поври на тих огън до омекване на зеленчуците.

 

ПИКАНТНИ СКАРИДИ
Задушете до омекване ситно нарязан лук в 1 лъжица сусамено олио. Добавете чаена лъжичка куркума, 2 смачкани скилидки чесън, 2 с.л. настърган джинджифил и чили. След няколко минути изсипете 400 гр. домати от консерва и добавете малко вода. Оставете да ври 10 минути и след това прибавете 200 грама сурови обелени скариди. Супата е готова, когато скаридите порозовеят. Сервирайте я с лъжица кисело мляко.

 

ЯХНИЯ С ДОМАТИ И ТИКВИЧКА
Задушете ситно нарязана главичка лук в лъжица зехтин. Добавете 1 лъжица паста от къри и оставете да ври още 3 минути. Прибавете 1 малка тиквичка, нарязана на филийки, 3 домата на четвъртинки и 100 милилитра вода, захлупете и варете още 15 минути. Прибавете 50 гр. пресен спанак и след 2 минути изключете котлона.

ПУЕШКИ БУРГЕРИ
Объркайте 250 грама пуешка кайма със щипка сушена мащерка, настърганата кора на половин лимон, морска сол и черен пипер. Разделете сместта на две и охладете. Разбъркайте 100 грама нарязано сварено цвекло със сока на лимона, половин глава ситно нарязан червен лук, 1 лъжичка магданоз, 1 лъжица зехтин и 1 чаена лъжичка горчица. Изпечете на скара бургерите по 6 минути от всяка страна и сервирайте с листа от маруля и соса от цвекло.

 
 

Тази статия е написана с цел да информира читателите относно начините на разтоварване на организма. Преди да започнеш е препоръчително да се консултираш с лекар-специалист по лечебно хранене.

 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.