Следва

ТЕНДЕНЦИОЗЕН БЛИЦ: Tенденциите с Кристина Симидчийска

Дизайнери за следене: Ейдриън Ву

Със сигурност можем да признаем, че неговите дефилета са всичко друго, но не и скучни. Винаги докосва нещо в теб, за което даже не се и извинява

Fashion преди 12 години

Ейдриън Ву е може би един от най-младите дизайнери, които правят пробив от родна Канада. Едва 21-годишен, той доказва, че възрастта е просто число с многобройни изяви в областта на модата.

Заниманията му с мода започват, когато е едва на 18 години по време на седмицата на модата във Ванкувър и се учи на шев и кройка. Оттам тръгва неговата обещаваща кариера като дизайнер.

Приет е в желания Instituto Marangoni – моден институт в Лондон, сред едва двайсет избрани кандидати, но отказва възможността. Предпочита да започне свой собствен моден бизнес през 2010 година. По това време Ейдриън е включен в книгата „Style Diaries”, продавана по цял свят.

Оттогава неговото име е едно от най-популярните сред телевизии и списания в Канада, а последните две колекции му носят и световна слава.

Със сигурност можем да признаем, че неговите дефилета са всичко друго, но не и скучни. Винаги докосва нещо в теб, за което даже не се и извинява.

Всъщност не е и нужно, нали е дизайнер. А творците са за това – да предизвикат нещо в теб, независимо дали възторг или объркване.



За есенната си колекция ексцентричният млад творец включва голяма доза театралност – модели с маски, драматични силуети и игра с пропорции и размери.

С името „Йерархия на нуждите” Ву е вдъхновен от американските и европейските политици и техните действия в защита на човешките права. На границата на висшата мода, моделите му сякаш имат свой живот сред обемните шлейфове, подобни на юргани.

Обичаме, когато модата е не просто практична необходимост, а изкуство и именно това ни кара да искаме още от този млад, но обещаващ моден корифей.
 

More Fashion