Следва

ТЕНДЕНЦИОЗЕН БЛИЦ: Tенденциите с Кристина Симидчийска

Дизайнери за следене: Ейдриън Ву

Със сигурност можем да признаем, че неговите дефилета са всичко друго, но не и скучни. Винаги докосва нещо в теб, за което даже не се и извинява

Fashion преди 11 години

Ейдриън Ву е може би един от най-младите дизайнери, които правят пробив от родна Канада. Едва 21-годишен, той доказва, че възрастта е просто число с многобройни изяви в областта на модата.

Заниманията му с мода започват, когато е едва на 18 години по време на седмицата на модата във Ванкувър и се учи на шев и кройка. Оттам тръгва неговата обещаваща кариера като дизайнер.

Приет е в желания Instituto Marangoni – моден институт в Лондон, сред едва двайсет избрани кандидати, но отказва възможността. Предпочита да започне свой собствен моден бизнес през 2010 година. По това време Ейдриън е включен в книгата „Style Diaries”, продавана по цял свят.

Оттогава неговото име е едно от най-популярните сред телевизии и списания в Канада, а последните две колекции му носят и световна слава.

Със сигурност можем да признаем, че неговите дефилета са всичко друго, но не и скучни. Винаги докосва нещо в теб, за което даже не се и извинява.

Всъщност не е и нужно, нали е дизайнер. А творците са за това – да предизвикат нещо в теб, независимо дали възторг или объркване.



За есенната си колекция ексцентричният млад творец включва голяма доза театралност – модели с маски, драматични силуети и игра с пропорции и размери.

С името „Йерархия на нуждите” Ву е вдъхновен от американските и европейските политици и техните действия в защита на човешките права. На границата на висшата мода, моделите му сякаш имат свой живот сред обемните шлейфове, подобни на юргани.

Обичаме, когато модата е не просто практична необходимост, а изкуство и именно това ни кара да искаме още от този млад, но обещаващ моден корифей.
 

More Fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.