Следва

SSS

За или против пълното обезкосмяване

Ясно е, че красотата е в очите на гледащия и нормите за красота се менят като настроения на тинейджърка

преди 12 години

Може би всяка от нас има поне една приятелка, която много държи да няма дори един косъм по тялото си, с изключение на естетически красивите вежди и коса. Веднага в съзнанието изплува онзи разговор, в който тя обяснява как пак са й пораснали русите косми по ръцете. На пръв поглед не се виждат израснали „вредители”. На втори също. След което тя вдига ръка срещу слънцето и казва: „Ето, как може да не ги виждаш?”.

Подобни дискусии възникнаха и в редакцията като следствие от читателските коментари в рубриката Б като Библия, Б като Блог.

Ясно е, че красотата е в очите на гледащия и нормите за красота се менят като настроения на тинейджърка. Дали обаче днешните норми означават да изглеждаш като оскубано пиле, дори без косми по ръцете?

Все пак, в последните няколко години естественият вид е за предпочитане не само в света на модата, но и от мъжете.

Често обаче критичният женски поглед вижда несъвършенства на места, на които липсват. Дали пък от прекалено престараване по външния вид не се получава обратния ефект, а сме се нагледали на всякакви крайности, които прекрачват границата на красивото.

В много случаи доста по-секси е да си максимално естествен, като не виждаме причина космите по грациозните дамски ръце да нарушават насладата за окото.

Изпадането в крайности не носи полза на никого. 
 

More from View Sofia

More