Следва

We love: Колекция с дъх на лято от Wren

NEWS: Италиански модни училища дават шанс на млади български творци

Това е безспорно звезден шанс за родните таланти, които биха могли да се научат на занаят в меката на модата

All fashion преди 12 години

Щастливи сме, че в този мрачен петъчен ден ни зарадва новината за възможностите, които два италиански университета предлагат на родните млади таланти в областта на дизайна.

Световноизвестната миланска академия по мода и дизайн - NUOVA ACADEMIA DI BELLE ARTI MILANO - NABA, обявява конкурс за млади български таланти, търсещи международна изява. Академията предлага 10 пълни стипендии за 2-седмичен интензивен летен курс в столицата на модата и дизайна – Милано. В конкурса могат да участват както ученици, така и студенти.

Това е безспорно звезден шанс за родните таланти, които биха могли да се научат на занаят в меката на модата.
Условията за кандидатстване са свързани с провеждането на летните олимпийски игри в Лондон. Вдъхновени от олимпийските ценности, кандидатите трябва да представят творчески проект, като ползват всякакъв вид техники, с които са запознати: напр. скици, илюстрации, компютърна графика, колаж и т.н.

Под ръководството на известни специалисти, участниците в програмата ще имат възможност да се запознаят с условията на работа в професионално дизайнерско студио и да се потопят напълно в дизайнерската атмосфера. Курсистите ще могат да експериментират, да работят по реални проекти и да придобият допълнителни знания и практически умения, свързани с отделните елементи на креативния процес.

Сигурни сме, че такава възможност се предлага веднъж в живота и младите ни таланти няма да пропуснат до 23 април да изпратят нужните документи.

За кандидат-студентите пък модните академии Domus Academy и NABA предлагат своите бакалавърски и магистърски програми на специална среща в хотел „Хилтън”, на 24 април от 18.30ч. Там абитуриентите ще могат да се запознаят подробно с възможността да изучават мода и дизайн в Италия. Нужно е просто да попълнят регистрационната форма.

Пожелаваме им успех и кой знае, може някой от тях да завладее световните подиуми с моделите си.
 

More All fashion