Следва

Дутцен Кройс великолепна и секси в ролята на Великденско зайче зa Love Magazine

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Миналата седмица разбрахме, че вечният секссимвол Мерилин Монро ще бъде почетена като лице на филмовия...

All fashion преди 12 години

Диамантена огърлица в чест на Мерилин Монро ще бъде носена на филмовия фестивал в Кан тази пролет

Миналата седмица разбрахме, че вечният секссимвол Мерилин Монро ще бъде почетена като лице на филмовия фестивал в Кан и по този случай бижутерийният гигант Chopard прави уникално по рода си творение. Огърлицата ще бъде носена от популярна личност, чието име ще се пази в тайна да 16 май.



Всички знаем слабостта на Мерилин към диамантите, така че бижуто едва ли ще ни изненада с нещо нестандартно, но идеята да си спомним за нея по този красив и пищен начин е сама по себе си „брилянтна”.

Нямаме търпение да видим резултата по шията на тайнствената знаменитост в Кан.

Изумителни бекстейдж кадри от ревюто на Алекзандър Маккуин



Магията на черно-бялата фотография, загадъчната прелест на това да наблюдаваш нещата отстрани с някаква особена воайорска наслада и удивително добре позиционирания обектив правят тези пет, но абсолютно прекрасни кадъра от ревюто на Alexander McQueen есен-зима 2012 в Париж толкова необикновени.

Снимките са на списание Love, а творенията на Сара Бъртън, наследила и лейбъла, и творческата сила от предшественика си Лий Алекзандър, приличат на ангели, слезли от небето, за да възкресят красивото и приказното.

Виж още снимки тук>>

Франка Созани, главният редактор на Vogue Италия, изнесе лекция в Харвард, в която се отрича от слабите модели и все по-младата възраст, в която ги предпочитат



Миналата седмица в сайта на Vogue Италия беше публикувана цялата лекция на Франка Созани, една от най-влиятелните жени не в модата, в която мастодонта говори по темата за здравото женско тяло и неговите измерения в в наши дни.

Тя не се посвени да изтъкне, че модната индустрия днес предпочита свръх слабите тела пред реалните форми:
„Какво ни кара да установим, че слабото е красиво и че това е естетичната норма, която трябва да следваме? Защо възрастта на супермоделите, които са красиви и женствени, бавно започна да пада и сега те са неразвити деца без никакъв помен от извивки? Защо това се счита за красиво? Мерилин Монро, Лиз Тейлър и София Лорен днес биха били определени като закръглени.”

Созани посочва и отговорността, която модата би следвало да има по отношение на тялото: „Моделите стават примери за подражание от момичета, които са лабилни и затова лесно се влияят от съвременните течения. Модата трябва да е кауза.”

Италианката включва в речта си и темата, която най-много я терзае – анорексията и булимията.
В тази връзка Созани акцентира на по-пищните тела в раздел от уебсайта на италианския Vogue – Curvy Channel. Той е посветен изцяло на по-закръглените, но красиви жени.

Редакторът завършва речта си с призива „Нека всеки допринесе в спирането на тази световна мания по слабото. От родителите до учителите и самите деца, които да помогнат на тези, които не могат да се справят сами.”

Ние заставаме зад тази кауза и изцяло подкрепяме идеята за здравото тяло – независимо дали има извивки или не.

Списание Time публикува класация на топ 100 модни икони



Миналата седмица списание Time публикува списък на 100 най-велики модни икони от създаването на списанието през 1923 година. В него място намират дизайнери, модели, фотографи, редактори, стилисти и дори музи.

По отношение на моделите за никой не е изненада, че водещата позиция окупира Жизел Бюндхен. А що се отнася до музите – там са Бриджит Бардо, „Бийтълс” и редица други популярни лица, които действително оставят ярък отпечатък в съзнанието на редица поколения.

Изненадва ни решението им да включат и Лейди Гага в списъка, защото представата ни за модна икона съвсем не е свързана с тоалет като пържола, но пък тази крайна екстравагантност й отива и вероятно Time мислят по същия начин.

Чарлийз Терон – красива като богиня на корицата на британския Vogue



За майския брой на британския Vogue актрисата Чарлийз Терон ни пленява с ослепително красива сесия, дело на фотографа Патрик Демаршелие. В пастелно синя рокля Versace и поза на кралица, Чарлийз прилича на богиня, овековечена в снимка.

В броя ужасно талантливата актриса разказва за наскоро осиновения си син Джаксън и вълненията около майчинството, вероятната причина да изглежда така окрилена.

Божествена си Чарлийз, желаем ти здраво и силно семейство.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.