Следва

КРАСОТА: Петте неща, които харесахме през изминалата седмица

Невидимият грим. Толкова просто, толкова красиво!

Топ гримьорите от цял свят са единодушни, че напълно естественото лице е най-красиво този сезон и моделите от подиума ни убеждават в това

Hair преди 12 години

Топ гримьорите от цял свят са единодушни, че напълно естественото лице е най-красиво този сезон и моделите от подиума ни убеждават в това.

Все пак, малко помощ с грима прави чудеса и сега ще те запознаем с няколко лесни трика за подчертаване на най-красивите черти на лицето.

1. Умерено нанасяне.


Ключът при нанасянето на основа е да използваш пръстите си. Кожата трябва да е добре овлажнена с подходящ крем и след това само с леко докосване фондьотенът попива в скулите, по носа и челото. Ако тъмните кръгове под очите разкриват системно недоспиване, тогава на помощ идва коректорът, който винаги трябва да е с един тон по-светъл от естественият цвят на кожата. Нанеси го плавно и покрий с компресирана пудра.

2. Внимателно с пудрата

Пудрата може да придаде гротескен вид, затова с нея трябва да се внимава. При нанасянето е нужно да се избегнат следните зони: върха на носа и на скулите, мястото под долната устна и под веждите. Това ще съсредоточи вниманието в центъра на лицето, като затъмни периферията му.
В случай на горещини нека сухите кърпички са винаги под ръка, за да се избегне размазването и неприятното лъщене.

3. В контурите е истината

За да се оформи лицето по възможно най-привлекателен, но естествен начин е нужно да се очертаят основните контури. Това става като се нанесе бронзова пудра или руж точно под скулите (опитай се да „глътнеш” бузите). След което нанеси по-светъл оттенък, като екрю или почти бяло от външната страна на веждите до скулите.
Накрая добави малко цвят на върха на бузките и лек гланц на устните. Може да нанесеш и спирала, но за най-естествено излъчване я пропусни.

Ето това означава да се подчертаят най-добрите черти и това да изглежда възможно най-естествено. По този начин с минимални усилия ще постигнеш завладяващия ефект на натурална красота.

 

More Hair