Следва

Ти би ли: чудатите платформи на Джефри Кембъл

NEWS: Окончателно! Раф Симънс отива в Диор

Признаваме, че от толкова рокади и ние се объркахме, но пък кой знае, очакваме само чудеса от Симънс

All fashion преди 12 години

След като наскоро Раф Симънс освободи директорското място в Jil Sander, ето че бързо зае това на Джон Галиано в Диор. Новината гръмна вчера, а в сряда модната къща ще излезе с официално съобщение.

Признаваме, че от толкова рокади и ние се объркахме, но пък кой знае, очакваме само чудеса от Симънс. Все пак, почеркът му доста наподобява този на Диор – особено в последната колекция, където преобладават силуети от средата на XX век.

Симънс трябва да представи първата си линия за бранда през юли, по време на Haute couture дефилетата в Париж.

Нямаме търпение да видим какво ще представи, защото Симънс определено е свежа глътка за Диор още от времето на Галиано, а двамата са истински противоположности.

Припомняме, че Джон Галиано бе отстранен от поста през март 2011 година, поради антисемтиски публични изказвания. Оттогава мястото „запълваше” Бил Гейтън, а Симънс започва да кандидатства за него още от октомври месец.

Самият той споделя, че очаква с нетърпение да посрещне предизвикателството по интерпретацията на дългогодишната история на лейбъла през 21 век. Неговите интереси са насочени към десетилетията на 20 век, което винаги е било водеща линия в модната къща.

Струва ни се, че Симънс е най-сполучливият избор на Диор за момента и ще следим накъде ще поемат творческите му проекти с удоволствие.
 

More All fashion