Следва

ВИЖТЕ началото на края на "Стъклен дом"

Двамата големи Dubfire и Richie Hawtin заедно на SPIRIT of Burgas

На 5-ти август специалната електронна сцена Solar Dance Arena ще събере за първи път двете техно величия Richie Hawtin и Dubfire.

Music преди 12 години

Ali Shirazinia, познат повече като Dubfire или като едната половинка на култовия екстандем Deep Dish, потвърди своето участие на петото издание на най-големия музикален фестивал в България SPIRIT of Burgas.


Така на 5-ти август специалната електронна сцена Solar Dance Arena ще събере за първи път двете техно величия Richie Hawtin и Dubfire. Като тандем зад пулта, двамата техно артисти са желани гости на най-големите световни фестивали, а благодарение на най-добрия фестивал за електронна музика у нас, Solar, българската публика ще може да види на живо съвместното им невероятно шоу.
 

Роден в Иран, но израснал в Щатите, Dubfire е един от най-титулуваните имена на електронната музикална сцена. Само няколко години след като напусна дуото Deep Dish, с което спечели Грами, самостоятелната му кариера вече е белязана неколкократно с титлите Най-добър минимал и Най-добър техно артист от Beatport. Dubfire се наложи като технологичен новатор, продуцент на jet-black, polished chrome techno и собственик на влиятелния лейбъл SCI+TEC Digital Audio.
 

За българската публика Dubfire не се нуждае от представяне, тъй като трудно може да се опише с думи емоцията и заряда на всяко негово парти у нас. За последно той гостува през декември в Yalta club, а миналото лято направи едно от най-добрите партита на Solar в общ 6-часов сет с друга световна техно звезда – Loco Dice.
 


 

Партньорството на SPIRIT of Burgas и Solar тази година гарантира стилово богата музикална програма с най-популярните звезди от света на електронната музика. В първия ден на фестивала, 3 август, зад пулта на Solar Dance Arena ще застане транс иконата Armin van Buuren, на следващия ден най-обичаният хаус диджей у нас – Mark Knight. Финалът на 5-ти август е запазен за техно магнатите Richie Hawtin и Dubfire.
 


 

Достъпът до Solar Dance Arena ще е възможен откъм останалите сцени на SPIRIT of Burgas, но ще има и отделен вход (от ул. "6-ти Септември").
 

SPIRIT of Burgas е най-мащабното музикално събитие в България, създадено и развиващо се по европейски стандарти. Първото издание на фестивала е през 2008 г., като от самото начало и до днес Община Бургас е съорганизатор на SPIRIT of Burgas, който се провежда под патронажа на кмета господин Димитър Николов.

SPIRIT of Burgas 2012 се осъществява с професионалната подкрепа на Калоян Лалев и 24/7 Event Company, Асен Якимов и Joker Media Rental и не на последно място Solar. Те са в основата на повечето промени в тазгодишния фестивал, както и на концептуалното му развитие в една по-модерна и атрактивна посока.


SPIRIT of Burgas е носител на следните музикални признания:


2008 - сред 15-те най-добри фестивали за Best European Festival на Yourope Festival Awards
2009 - сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
2009 - сред ТОП 20 на най-добрите фестивални дестинации в света, според иззданието The Times
2009 - програмата на фестивала е разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни
2010 - номинация във финалната фаза на ТОП 10 за Best Medium Sized Festivals на първите награди European Festival Awards
2010 - сред ТОП 10 за Best Overseas Festival на UK Festival Awards
2011 - SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange Program)
2012 - SPIRIT of Burgas е първият и все още единствен български музикален фестивал, който става част от европейската програма ETEP (European Talent Exchange Program)

 

More Music