Следва

Ironica вместо Birkin

Новата екологична колекция на H&M – Conscious излиза в продажба утре

Колекцията показва многобройните възможности на „зелената” мода, като представя тоалети в различни стилове

All fashion преди 11 години

Шведският бранд H&M не спира да събира овациите на модните величия по цял свят, и на нас включително. Новата им колекция Conscious освен с красиви пролетно-летни модели ни впечатлява и с екологичния си характер.

Според данни от 2011 година, лейбълът е най-големият производител на памучни дрехи в света. Това говори за природозащитното съзнание на шведската марка, която цели до 2020 година да произвежда продуктите си само и единствено от органичен памук с устойчиви свойства.

Може би това е една от причините холивудските звезди все повече да посягат към тази линия облекла на H&M. Като част от своята инициатива Conscious, H&M създаде ексклузивна колекция от тоалети, вдъхновени от червения килим, и изработени изцяло от екологични материали като органичен памук, коноп и рециклиран полиестер.
Колекцията показва многобройните възможности на „зелената” мода, като представя тоалети в различни стилове, отразяващи богатото разнообразие на моделите, които днес красят червения килим. А що се отнася до моделите, в колекцията виждаме както красиви пищни вечерни рокли, така и хитовите флорални принтове и ярки цветове при коктейлите тоалети.

Самият Тери Ричардсън заснема рекламната кампания на линията и доказва своя професионализъм в сесия сред зеленина.

С високото си качество и дизайн не се учудваме, че плеяда звезди предпочитат моделите за важни официални събития. Вече видяхме част от колекцията на червения килим.

Актрисата Аманда Сейфрид бе със синьо тюркоазено сако тип смокинг и къси панталони на премиера в Лондон, а носителката на Оскар Виола Дейвис облече розов топ без ръкав и пола. Познатата ни от „Сексът и градът” Кристин Дейвис бе с ябълково зелена рокля на събитие на Vanity Fair, а красивата Мишел Уилиямс облече специално направено за нея сатенето бюстие от органичен памук и дълга пола на раздаването на наградите BAFTA в Лондон. Вдъхновени от стила на Мишел топ и пола ще се предлагат в избрани H&M магазини, където ще бъде лансирана Exclusive Conscious колекцията.

Най-хубавото е, че тя се пуска в продажба от утре, 19 април, в около 100 магазина на бранда по цял свят, както и онлайн.

Колекцията Exclusive Conscious, както и останалите колекции Conscious, преливат и в другите концепции на H&M – дамска, мъжка, детска и Divided.

Нямаме търпение да се запознаем „на живо” с цялата екологична линия облекла и на родна земя, а онлайн може да се запознаеш с нея тук.

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.