Следва

SUCCESS&THE CITY: Анатоли Георгиев - "Трябва да имаш идея какво искаш да правиш в живота си и да я следваш"

Твърде слаба ли е Алекса и защо днес е толкова обидно да имаш такива крака

Вечният казус за това трябва или не трябва да се борим срещу нездравословния вид на моделите на подиума и в...

Health преди 12 години

Вечният казус за това трябва или не трябва да се борим срещу нездравословния вид на моделите на подиума и в рекламните кампании на висок клас марки и острите реакции срещу кокалестите, почти изкривени от слабост тела на момичетата от кориците засегна и социално активната любимка Алекса Чънг.

След като постна снимка в Instagram (вид социална мрежа за притежателите на смартфони) на себе си, заедно със своята майка, няколко часа по-късно госпожица Чънг се наложи да я изтрие от профила си.

Причината, за която може би всеки се досеща, са твърде тънките крака под роклята от деним, които коментиращите регистрирани фенове на Алекса разкритикуваха жестоко.

Определения като „вредни за здравето” и „отвратително слаба” се четат в коментарите под вече лиспващата снимка, което 100 процента е разстроило 28-годишната англичанка, модел за подражание на хиляди млади момичета.

„Много сте красиви, ти твоята майка, но краката ти са ужасно слаби”, „Ужасно грозно е това, което виждам,”, „Краката ти са нездравословно слаби”, „Притеснявам се за здравето ти”, „Роклята ти е супер, но краката ти…” са само част от негативните и дори малко обидни коментари, но наред с това четем и такива „Искам твоите крака”, „Сладка си”, „Много си красива”.



След 2 часа злостни забележки за вида й, Алекса пише няколко финални реда преди да изтрие завинаги снимката от мрежата: „Хората са различни. Носят различни размери дрехи, имат различни фигури. Никога не съм се старала да бъда в добра форма, защото на някого не му харесва”.



Преди време за сп. Ню Йорк Чънг сподели, че е скъсала с Туитър и другите социални мрежи, точно защото е имало хейтърски подхвърляния за това, че е анорексичка и дава лош пример на своите тийн подражателки. Така де, като виждаш, че хората са прекалено чувствителни за вида ти, спираш да го демонстрираш нарочно, нали? Но пък нуждата от непрекъснато внимание, когато си известен, си казва думата.

И все пак, проблем имаме и той е, че модната индустрия има изисквания за килограмите, по точно за техния максимум, но не и за техния минимум, и това е проблем по-скоро защото рокля на „закачалка” не може да даде представа на релания потребител за нейната кройка и силует, отколкото заради страха от изкривяване на естетическите норми. Проблемът колко слаби са краката на Алекса, си е личен, има жени, които го могат, други се мъчат цял живот да го постигнат, и все заради илюзията, че красива е непременно равно на слаба.

И въпреки че не можем да разберем защо да си слаб стана толкова обидно за околните днес, когато затлъстяването също е глобален здравословен проблем, приемаме, че златната среда е в хубавия тен и здраво изглеждащото тяло, което не е непременно дело на усилен фитнес и диета, а често ни е генетично заложено.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.