Следва

19 април, четвъртък

Салата с тиквички, червени боровинки и кълнове

За делничния ден избираме да смесим плодове и зеленчуци с доказани свойства върху красотата и здравето

Food преди 12 години

След тежките ястия по време на празниците идва време и на зареждане с леки и витаминозни храни. За делничния ден избираме да смесим плодове и зеленчуци с доказани свойства върху красотата и здравето. Благодареним на козметичния гигант „Nivea” за тази толкова приятна и лесна рецепта с грижа за цялостния ни тонус.

Необходими продукти:

1 свежа, млада тиквичка
4 с.л. ябълков оцет
2 с.л. бял „балсамико” оцет
1 с.л. сушени червени боровинки
3 с.л. кълнове от люцерна
1 с.л. наситнен магданоз
Олио от гроздови семки
Сол на вкус

Начин на приготвяне:


Избери млада и свежа тиквичка. Ключът е да се нареже на много тънко. За целта не е нужно да се използва специално ренде, а само нож и дъска.

В дълбока купичка се разбъркват ябълковият и балсамико оцет, добавя се сол на вкус и тиквичките се мариноват за 20 минути. Добавят се кълновете и боровинките. По желание се добавя и магданоз, а салатата се овкусява с олиото от гроздови семки (може и друга мазнина).

Ако не си почитател на кълновете, може да ги пропуснеш, но имай предвид, че те са прекрасен източник на витамини А, група В, C, D, E, K, манган, важният за жените магнезий, калций и желязо.
Червените боровинки са чудесен антиоксидант, а в тази салата те придават допълнителна сладост и допълват идеално свежия вкус на тиквичките и кълновете. Може да се добавят рукола или маруля.

Ето един идеален старт на балансирано и здравословно меню, което да се превърне в ежедневие.

 

More Food