Следва

МИНАЛОТО: Магията на 20-те години в красиви фотосесии

NEWS: Винтидж шапките на Бил Кънингам в продажба от тази седмица

Според Бил практичната страна на изработката е една малка част от целия процес, творчеството обаче е основно за направата на шапки и затова този занаят толкова прилича на изкуство

All fashion преди 12 години

Бил Кънингам бързо се превърна в наш любимец не само защото е изтъкнат моден фотограф на самия New York Times, но и по причина на прелюбопитното му занимание от началото на неговата кариера, когато е произвеждал... шапки. Тази седмица някои от неговите творения дори се пускат в продажба и това прави задължително споменаването както на името на Бил, така и историята на неговите творения.

Модният винтидж търговец Кейти Кейн изкупува аксесоарите в стил 40-те и 50-те години с марката William J, като ги предлага в своя онлайн магазин 1stdibs.com. Интересът е съществен и предвид ограничения брой на артикулите, нямаме илюзия, че ще се задържат дълго налични в магазина.

За интересния живот на Кънингам е създаден и документалният филм „Bill Cunningham New York”, представен на филмовия форум в Манхатън в началото на този месец. В него съвсем накратко е спомената кариерата му като шапкар, но пред New York Times той споделя повече за тази интересна страст.

Според Бил, практичната страна на изработката е една малка част от целия процес, творчеството е основното при  направата на шапки и затова този занаят толкова прилича на изкуство.



„Да изработиш шапка е като да изваеш скулптура. Това е най-прекрасното, освобождаващо и отпускащо преживяване. Много съм се забавлявал, дори и да не съм изкарвал много пари. Но си плащах сметките.”, споделя Кънингам.

Разгледай някои от неговите впечатляващи творби, заснети от самия него, горе в галерията, а видеото "От архива с Бил Кънингам" виж тук.



 

More All fashion