Следва

Trend report - вещерска хубост

Дизайнери за следене: Maarten van der Horst и колекцията му за Topshop с готини цветни неща

Маартен е холандец, но завършва магистратура в Сентрал Сейнт Мартинс и остава в Лондон, като повечето...

All fashion преди 12 години

Maarten van der Horst e вторият, току-що проходил, но със стабилни крачки млад дизайнер, за когото чуваме, че е направил капсулна колекция за британския гигант Topshop, след националната гордост Влади Каралеев.

Малко - шест и съвсем конкретни неща, а голяма стъпка за всеки, който би искал да носи и инвестира в младите таланти на добри цени. В случая от 30 до 140 паунда.

Виж тук>>

Маартен е холандец, но завършва магистратура в Сентрал Сейнт Мартинс и остава в Лондон, като повечето младежи, които искат да станат успешни дизайнери. Иначе е възпитаник на родния ArtEZ - института по изкуства в Арнем, Холандия. Още докато учи обаче, кара стаж в централата на Chloe в Париж, където „научих, че това, което искам да правя, е моя собствена колекция„, казва ван дер Хорст.


Есен-зима 2011

Всъщност такъв силен индивидуалист, строго концептуален като него, едва ли би могъл да създава под нечия шапка. Още първата му официална колекция прави такова впечатление. Есен-зима 2011/12 миксира нежни коприни от будоара с широки пижамени сака на тропически цветя - принт, който става негова запазена марка. Категоричен е, че се вдъхновява само и единствено от 70-те, неговата любима декада, и това, което го кара да твори, са мечтите му. Вероятно бляновете на Маартен са свързани с пътешествия в далечни топли страни, съдейки по цветовете и кройките му.


Пролет-лято 2012

Пролет-лято 2012 за ван дер Хорст е първият успешен сезон, защото колекцията вече е част от Лондонската седмица на модата и по-точно от Fashion East, инициативата в полза на новоизгряващите дизайнери. Самата колекция е много цветна, отново тропическа, пастелна, но и графична, а със същата лекота и игра на въображението прави и женствените си модели за есента на 2012-та.


Есен-зима 2012/13

Имаш ли ентусиазъм, правиш ли всичко с любов, чудесата лесно стават, ние сме абсолютно убедени, че кариерата на този млад творец ще върви само нагоре.

More All fashion