Следва

Любо Ганев заби Лили Иванова

СЕМ смъмриха Гала заради кондоми в ефир

Демонстрация на водещата върху пластмасов член, създала реална опасност от “нарушаване на нравственото развитие на децата”...

People of art преди 12 години

Съветът за електронни медии е скастрил Нова ТВ заради показване на презервативи в ефир. Това е станало ясно вчера, след срещата на шефката на медията Светлана Василева с надзорниците.



Причината за това е предаването “На кафе” от 14 февруари тази година, в което водещата Гала постави кондом върху пластмасов уред, за да обясни как се ползва. Членовете на СЕМ се възмутили, че демонстрацията била направена в ранен час - между 9,30 часа и 11,30 часа, твърди в. “Труд”.

Това е създало опасност от “нарушаване на нравственото развитие на децата”. Надзорниците обаче няма да санкционират медията, но са предупредили управата й това да не се повтаря.

В предаването си от 14 февруари, водещата беше поканила сексолог и певицата Милена. Тримата обсъждаха разгорещено темата за кондомите и за това, колко "мазни" трябва да са те. След това Гала започна да показва на зрителите лубриканти за всякакъв вид секс - анален, орален и вагинален. Водещата обсъди и спецификите на трите вида секс. Нова ТВ обаче не сложи знак, предупреждаващ, че е желателно да не гледат непълнолетни лица. Отдолу на екрана, на скрол течеше "интересната“ информация колко плътни и с какъв цвят трябва да са аналните предпазни средства. Гала обсъди и влиянието на ерекцията на ползването на презервативи. С гостите си тя дискутира продължителността на акта, начините на поставяне на презерватива, нужната дължина на пениса и количеството лубрикант, което трябва да се постави за анален секс.

От СЕМ са обърнали внимание на Нова тв да внимава и с продуктовото позициониране, по-специално в предаването “На кафе”, както и в чуждите филми. В шоуто на Гала например наскоро разказали историята на киселото мляко и показали марка на фирма производител.

"Това са проблеми, каквито имат и другите телевизии", подчерта шефът на СЕМ доц. Георги Лозанов.
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра