Следва

Дизайн за вдъхновение

Диваните на Versace – среща на модата с интериора или лукс за ценители

С красноречивото име „Вълна” (“Wave”), мебелите в ярко зелено и наситено синьо събират детайли от Древен Рим и пищния Барок в една съвременна интерпретация

All About Life преди 12 години

Играта с обем и форма винаги е била приоритет за Джани Версаче. Покойният дизайнер черпеше своето вдъхновение от различни епохи, но истинска слабост му бяха сложните орнаменти в стил Рококо.
Една запазена марка на модната къща обаче е и заигравката с барокови детайли като обли графични елементи, както в колекциите тоалети, така и в интериорната серия на лейбъла Versace Home.

Затова не се учудихме, когато видяхме срещата между традиция и иновация в новите неонови дивани в колекцията на Versace Home. Те бяха представени тази седмица в Милано на изложението за интериорен дизайн Salone del Mobile.

С красноречивото име „Вълна” (“Wave”), мебелите в ярко зелено и наситено синьо събират детайли от Древен Рим и пищния Барок в една съвременна интерпретация.



Самата Донатела Версаче споделя, че целта й е била да срещне модата с интериора, за да може Versace да се превърне в истински лайвстайл. По думите й „Wave” въплъщават същността на Versace”.

Без съмнение разпознаваме стилния почерк на лейбъла в триизмерния дизайн и меко кадифе, но не сме убедени, че удобство и функционалност са силните му страни.

Може би тази доза модерен аристократичен лукс остава блян само за ценители?
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.