Следва

Райе, пролет моя: Цветни, градски аксесоари

Кейт Хъдзън прощава на Стела Макартни за несполучливата й рокля на Оскарите през 2001-ва

Америка се развълнува - Стела Маккартни се оказа простена от Кейт Хъдзън. Поводът - роклята, с която актрисата...

All fashion преди 12 години

Америка се развълнува - Стела Маккартни се оказа простена от Кейт Хъдзън. Поводът - роклята, с която актрисата влезе в къде каквато класация за Най-зле облечени имаше, едно 10-на години назад.

Случката е от началото на 2002, когато Стела, в качеството си на дизайнер и добра приятелка на Кейт, решава да ушие роклята на актрисата за церемонията по връчването на Оскар за 2001, а поводът е номинацията на Кейт Хъдзън за най-добра актриса.

Въпреки че дрехата е направена с любов и е абсолютно персонална, т.е. съобразена изцяло с виждането на дизайнера за точно тази жена, резултатът се оказва, меко казано, безлично разочароващ, и тоалета на Кейт влиза в едно поне десетина класации за най-зле облечена знаменитост на Оскарите, буквално на следващата сутрин след церемонията.

Днес, двете си припомнят онзи отдавнашен опит, разбира се, с усмивка:

Кейт: Никога няма да го забравя /първия път, когато видях Стела/... тя беше толкова страхотна. На едно парти стояхме заедно с Кийт Ричардс и аз бях направо онемяла.

Стела: Започнахме да ходим навсякъде заедно, тя беше буквално в чантата ми.

Кейт: Станахме добри приятелки. И когато получих номинацията, тя направи за мен роклята "Най-зле облечена". Бях супeр развълнувана. Не можех да повярвам, че тя ще направи дреха специално за мен. Беше много лично, Стела стоеше и сама шиеше подгъва /е, той не издържа дълго, де/. И аз се чувствах много хубава. Пазя дрехата до днес. Всъщност не знам дали това беше точно моя избор, пък и прическата ми...

Стела: Да, прическата определено беше проблем. Знам, че звучи като оправдание, но наистина беше ужасна. И наметалото също, но за него аз нося отговорност.

Кейт: Да, чантичката също беше меко казано несполучлива. Викторианска кутия.

Стела: Да, не трябваше да го допускам. Но все пак косата...

Днес, от позиция на времето, се съгласяваме, че нещата не са се получили брилянтно, но пък и това са спомени, а в случая хубави, щом водят до още по-здраво приятелство.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.