Следва

Рут и Дивна "натриха" носа на ветераните на наградите на БГ радио

Лошото момче на българската литература Радослав Парушев с онлайн премиера на новата си книга

 На 24-ти Април, вторник, в 12.00 часа на обяд в "лошото момче" на българската литература Радослав Парушев ще представи новата си книга "Смъртта не е за всеки"...

Books преди 11 години

На 24-ти Април, вторник, в 12.00 часа на обяд в "лошото момче" на българската литература Радослав Парушев ще представи новата си книга "Смъртта не е за всеки".

Премиерата на новата творба ще е в youtube канала на автора radoslavparushev и в нейното онлайн представяне участие ще вземат популярни лица като Денис Ризов, Николета Бонева Ховрин, Гери Турийска.

Книгата съдържа 17 разказа, писани в сравнително кратък срок – март – декември 2011 г. Стилът е съвременна градска проза, като авторът е последоватлно верен на учителите си – Кърт Вонегът, Умберто Еко, Маркес, Борхес. Умберто Еко, дори е герой в един от разказите, в края на който жестоко убива самия Парушев.

Ето емоционалната оценка за "Смъртта не е за всеки", дадена от неговия Bushmills Brother Богдан Русев: "Може би някой ден Радослав Парушев ще напише книга, която да не е още по-добра от предишните му книги. Може би някой ден слънцето няма да изгрее, планините ще се сринат в земята, а реките ще потекат наобратно. Но този ден няма да е днес. Защото днес Радослав Парушев е написал най-добрата си книга досега."

Сборникът с разкази на Радослав Парушев "Смъртта не е за всеки" се появява след тоталния успех на предишната му книга "Животът не е за всеки". Нейната премиера отново бе в youtube канала на автора, като в рамките на часове беше посетена от няколко хиляди зрители. В резултат на този нетрадиционен подход първоначалният тираж беше светкавично разграбен. Затова и представянето на "Смъртта не е за всеки" ще бъде отново виртуално.

Радослав Парушев е роден през 1975 г. в София. Работи като адвокат. През 2001 г. в конкуренция с около 600 други автори печели Литературия конкурс на списание "Егоист". Автор е на 5 предишни книги -  "Никоганебъдинещастен", "Преследване", Project Gigamono, и на бест-селърите "Project Dostoevski" и "Животът не е за всеки". Съосновател е на нашумелия в близкото минало литературен кръг "Бързалитература". От 2010 г. до сега е Председател на Управителния съвет на "Асоциация на писателите в България". Заедно с Богдан Русев са една от трите български двойки Bushmills Brothers и заедно поддържат популярния писателски блог www.otkraivreme.bg.

 

 

More Books