Следва

Трениране на Успешни Родители

Рут и Дивна "натриха" носа на ветераните на наградите на БГ радио

Опитът и мечтата се срещнаха символично в зала 1 на НДК, където утвърдените вече артисти подадоха ръка на новите лица в българската музика...

Music преди 11 години

Снощи на пищна церемония се раздадоха юбилейните 10-ти годишни музикални награди на "БГ радио", за които гласуваха над 30 000 слушатели на медията. Опитът и мечтата се срещнаха символично в зала 1 на НДК, където утвърдените вече артисти подадоха ръка на новите лица в българската музика. 

 

И може би заради идеята на БГ радио да даде началото на една нова мечта в съвременната българската поп и рок музика, отличниците на вечерта изненадващо за някои, но напълно заслужено станаха Рут и Дивна. Двете момичета си тръгнаха с по две микрофончета, натривайки носа на ветерани в БГ поп музиката като - Мария Илиева, Белослава, Графа и Любо.


Дивна грабна статуетка за "БГ Дебют", а след това и за "БГ Песен" с "Ти не можеш да ме спреш", която си раздели с Миро и Криско. 
 

Рут пък стана притежателка на най-престижното отличие "БГ Изпълнителка", а след това заедно с прекрасната Белослава взеха наградата "БГ Дуо/ Трио" за песента "На мен ми пука".


В тоалет на дизайнерска къща Adriana Rica, певицата показа страхотна визия, а след като получи наградите сподели:"От тук нататък, това е само стимул да продължавам да работя и да се развивам в тази насока. За мен това значи неописуемо много. Щастлива съм!
 

Напълно неочаквано в конкуренция с музикантите от "Акага", "Мастило", "Д2" и PIF, "Мери Бойс Бенд" спечелиха приза за "БГ Група". Мариана Попова също получи неочаквана награда, но не като музикант, а като текстописец. Певицата беше отличена за текста на песента "Чуй ме", която изпълнява в дует с Орлин Горанов.


Разбира се, Графа нямаше как да остане "Невидим" за публиката и грабна една от най-големите награди за работата на един музикант - за "БГ Албум"Любо обаче майсторски измъкна под носа му титлата "БГ Изпълнител", за която се бореха още Миро, Тома и Орлин Павлов.


Режисьорът Васил Стефанов взе приза за "БГ Видеоклип" за “Заедно” на Графа, Любо и Орлин, но според нас отличието бе по-скоро за звездното трио, отколкото за клипа, имайки предвид останалите видеа, които се бореха в категорията и определено бяха по-добри.


Тази година статуетката "БГ Вдъхновител" отиде в ръцете на Дони и Момчил, любимия български дует, който екипът на БГ РАДИО събра за общо изпълнение още миналата година на десетгодишнината на радиото, празнувана с голям концерт на пл. Ал. Батенберг. Емблематичната им песен "Малкият Принц", прозвуча на нов глас от двама млади изпълнители от риалити формати на две конкурентни телевизии от изминалата година. Стелияна от Гласът на България и Богомил от X Factor. 

Дони трогна присъстващите с прочувствена реч, докато любимата му Нети и цялата музикална гилдия от първите редове на крака аплодираше легендарния дует .


"Научих много неща в работата си с Момчил, но ще ви споделя само две от тях. Първото е, че се научих как да слизам, когато се кача, а това е много важно и мисля, че ние го направихме точно, когато трябваше, за да можем сега да вземем тази награда. Защото, когато си някъде над земята, започва да не ти работи мозъка в даден момент и е добре да слезеш и да подишаш малко кислород.

Второто, което научих, е много-много важно и искам да го посветя на всички млади изпълнители. Научих, че тишината е най-важна в музиката. Паузата е най-важното нещо, около което, когато подредиш правилно нотите става нещо прекрасно като произведение. Без тишина не може!"


Другата награда, която се решава изцяло от екипа на радиото, "БГ Посланик", под нестихващи аплодисменти получи Йордан Йовчев – най-успелият български гимнастик и единственият в целия свят, който ще участва за шести път на олимпиада, тази година в Лондон.

 

 

На сцената между награждаването на отличниците чухме чисто новите песни на Лили Иванова – "Ти не си за мен", Дивна – "The One", Графа, Печенката и Бобо – "Дим да ме няма", Лора Караджова – "Motivation", Symphonics – "Whatever She Wants", Б. Т. Р. – "Защо". Присъстващите в зала 1 на НДК, както и зрителите на bTV, видяха и чуха още изпълненията на: Васил Найденов и Мария Илиева, Белослава и Рут, Софи Маринова, Орлин Горанов, Тони Димитрова, Мариана Попова и Кристина Димитрова и Елица Тодорова.


Тази година слушателите на БГ РАДИО гласуваха за музикалните отличници на изминалите цели две години, защото през 2011 г. вместо церемония, радиото празнува 10-ия си рожден ден в ефир с голям концерт в София.

След бляскавата церемония звездите, приятелите и екипът на радиото отбелязаха подобаващо връчването на наградите в столичен клуб, където празникът за някои продължи до сутринта.


 


 

 

More Music