Следва

Шантавата английска баба - Вивиън Уестууд - уши серия рокли, вдъхновени от диамантения юбилей на британската кралица

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Истината е, че Вивиън Уестууд винаги се е справяла брилянтно с тържествени материи като тафта, коприна и сатен...

All fashion преди 11 години

Най-шантавата английска баба - Вивиън Уестууд - уши серия рокли, вдъхновени от диамантения юбилей на британската кралица. Великолепен повод, още по-прекрасни произведения на модата.

Истината е, че Вивиън Уестууд винаги се е справяла брилянтно с тържествени материи като тафта, коприна и сатен - точно какъвто е случая с тази капсулна/малка, лимитирана/ колекция вечерни рокли.

Естествено, зарадвахме се на патриотичния повод, вдъхновил най-английската дизайнерка. 60 години на престола за обичната в кралството Елизабет Втора са чудесна отправна точка за създаване на непреходна красота.

Харесва ни да си припомним също, че наскоро Вивиън Уестууд имаше някои забележки относно стила на младата херцогиня Катрин, а именно, че младата Мидълтън се облича бабешки, т.к. напълно споделяме мнението й. В развитие на твърдението си, тя вади сега рокли, сякаш излезли от приказките, т.е. кралското вдъхновение е налице, само дето идва от старите кучета, а не от младите хубавици.

Тоалетите на Уестууд са създадени за събития на червения килим, цветовете са повече от изящни - пастел, блясък и сиви нюанси, а кройките - изключителни. Колекцията ще е достъпна за купуване през май, но съмнения за това дали Катрин ще е една от притежателките им нямаме. Няма да е.

Виж още снимки в галерията тук>>

Малки сладки пухкавели + луксозна мода - истинска прелест от Ник Найт




Модният фотограф Ник Найт се е възползвал за тази чудесна работа от две непреодолими женски слабости – животинчета бебоци и мода от възможно най-висок клас. И е улучил право в целта, събирайки ги в красива фотосесия за сайта ShowStudio.com.

Моделът Кара Делевин, все по-популярна напоследък, носи със сладка небрежност Valentino Couture, Mary Katrantzou, Fabergé, Van Cleef and Arpels и Cartier, галейки междувременно пухкави сладурчета.

Умилително луксозна сесия, която разтапя с лекота всяко пристрастно сърце.

Виж още снимки в галерията тук>>

Marchesa пуска достъпна линия облекла




Миналата седмица разбрахме, че брандът на Джорджина Чапман и Карън Крейг - "Marchesa”, преговаря с голяма инвестиционна компания за създаване на нова ежедневна линия облекла.

Известно е, че марката се слави с пищните си вечерни рокли и няма холивудско събитие, минало без тоалет, подписан с Макеза. Блясък, пера, пайети, сложни кройки и скъпи материи са характерис тиките на красивите дрехи на модния гигант. По принцип брандът и сега произвежда малко по-достъпни дрехи /серията Notte/, но все пак и той се върти около вечерното облекло.

Любопитни сме какво ще видим, все пак дуото дизайнери никога не се е доближавало до кежуъл облеклото. Но можем да се обзаложим за един добър резултат.

Новите дизайнерски колаборации с J.Crew вече са факт



Слуховете, че модният бранд J.Crew влиза в колаборация с Joseph Altuzarra, Pamela Love и Creatures of the Wind се оказаха истина и първите снимки от нов ата колекция вече са факт. За лимитираната серия облекла се знае малко, но все пак е то какво научихме.

Капсулната колекция на Алтузара се придържа към класиката с пуловер на райета, поли молив и еспадрили.



Бижутерът Памела Лав е предпочела любими те ни destroyed boyfriend джинси, ведно с колан и вехто яке, докато Creatures of the Wind залагат на ярки цветове, летни рокли с флорални мотиви и пачуърк.

Все още не е ясно какви ще са цените, но се чуват суми от порядъка на
200 до 450 долара, което идва скъпо като за J.Crew, но все пак доста атрактивно щом говорим за имена от калибъра на изброените.

Томи Хилфигър пусна колекция за благотворителност в Африка



Колекцията "Обещанието” е част от позицията на дизайнера като представител на организацията Millennium Development Goal (благотворителна организация, която подпомага постигането на целите за развитие на хилядолетието, една от основните цели е намаляването на бедността наполовина до 2015 година). Посланик на колекцията е актрисата Кейти Холмс.

Моделите са направени от местно произведен в Африка памук, класическата за Хилфигър кройка и ярката палитра на африканските принтове. Всички приходи от колекцията, която миналата седмица бе пусната в продажба по цял свят и онлайн, ще бъдат вложени в дейността на споменатата организация.

И дизайнерът, и актрисата наскоро посетиха Уганда и околностите, за да видят резултатите от вложените средства за кампанията на организацията.

Пожелаваме успех в това добро начинание!

Виж още снимки в галерията тук>>
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.