Следва

bTV завежда дело срещу Маги Халваджиян

Трениране на Успешни Родители

Първата демонстрация в България, отворена за широката публика, на практическата програма „Трениране на Успешни Родители“ – (ТУР) на д-р Томас Гордън, автор на едноименната книга на издателство „Колибри“.

Books преди 11 години

Американският психолог д-р Томас Гордън (1918--2002) е световнопризнат пионер в решаването на конфликти при общуването на родители с техните деца, на учители с ученици, взаимодействията между младежи, между работници и работодатели. Той е основател на международната фондация „Гордън Трейнинг”, а моделът „Гор дън” се използва успешно в цял свят. Автор е на девет книги, издадени на 28 езика в общ тираж от над 6 милиона екземпляра, в които описва подробно метода си.

Предлаганата от „Колибри” книга „Трениране на успешни родители”, известна в цял свят като P.E.T. (по инициалите на английското издание Parent Effectiveness Training), се използва от 1962 г. като метод за обучение на родители не само в САЩ, но и в още 43 страни. През 1999 г. получава златния медал на Американската фондация на психолозите за траен принос в психологията, а през 2000 г. става носител на голямата награда на Калифорнийската психологическа асоциация за цялостен принос.

Д -р Томас Гордън учи родителите как да помагат на децата си да израснат като зрели, здрави, щастливи и любящи личности. Курсът на д-р Гордън за обучение на родители е с видими резултати. Системата му е предназначена за работа с деца от всички възрас - тови групи – от най-малките до бунтовните юношески години.

В книгата си д-р Гордън цитира примери с родители, постигнали големи успехи, и обяснява всички стъпки, които трябва да се предприемат, както и етапите, през които е необходимо да се мине, за преборване с избухванията, капризите и всички неприятности на детската възраст. Но което е най-важно, родителите ще научат как да надмогнат проблемите и в същото време да постигнат по-голяма близост с децата си, печелейки тяхното доверие.

Този метод, от който всички можем да спечелим, се е превърнал в общонационално движение.

Първата демонстрация в България, отворена за широката публика, на практическата програма „Трениране на Успешни Родители“ – (ТУР) на д-р Томас Гордън, автор на едноименната книга на издателство „Колибри“.

Събитието ще открие Дарина Георгиева, представител на Институт Gordon Training International за България, която ще представи автора д-р Томас Гордън (1918–2002) – номиниран три пъти за Нобелова награда за мир, носител на златния медал на Американската фондация на психолозите и основател на Gordon Training International.

Програмата „Трениране на Успешни Родители“ (ТУР) ще представи нейният координатор за България Мариана Шмит, която ще говори по-подробно по темата „Как да се научим да разрешаваме конфликти родител–дете?“

На въпроса „Какво трябва да правят родителите, когато наказанията не действат?“ ще отговори психоложката Юлия Попова, която ще обясни и една от основните тези на д-р Томас Гордън: „Децата не са лоши, палави и проблемни, а поведението им е начин да задоволяват нуждите си.“

В практическа част ще можем да научим и какво е успешен родител, кои са дванайсетте препятствия пред общуването и повече за умението за „активно слушане“.

Сертифицираните инструктори по програмата ТУР ще направят пред публиката и конкретни демонстрации.

Тази уникална по рода си презентация ще е от полза за всички настоящи и бъдещи родители, както и за всеки, който се вълнува от отношенията родител–дете.

Събитието, което ще продължи два часа, е със свободен вход и е отворено за широката публика!

Презентацията ще се състои на 25 април от 18.00 ч. до 20.00 ч. в книжарница „Хеликон“ София, бул. „Цар Освободител“ №4.

 

More from View Sofia

More Books