Следва

Почина доайенът на българското кино Хачо Бояджиев!

bTV завежда дело срещу Маги Халваджиян

Телевизията прекрати договора на Мъгърдич Халваджиян като лице на "България търси талант"...

 

People of art преди 11 години

Ръководството на bTV заяви в отворено писмо към медиите, че ще съди продуцента Маги Халваджиян и прекратява публичната дискусия по спора между двете страни.
 

"След десетдневно изчакване на писмено съгласие от страна на Global Vision bTV да оповести договорите за предаванията "Господари на ефира" и "Пълна лудница", телевизията прекратява публичната дискусия по частния търговски спор между двете страни. Оттук нататък спорът ще бъде решен по съдебен път, като екипът на медията ще заведе дело срещу продуцентите, за да защити доброто си име от техните клеветнически твърдения и абсурдни обвинения в цензура.

Припомняме, че на 12 април bTV се съгласи да участва в обща пресконференция с Global Vision, след като договорите между страните бъдат предварително публично оповестени. Телевизията даде по-дълъг от обичайния едноседмичен толеранс за официална реакция от страна на продуцента, но до вчера, 21 април, съгласие за предварително разкриване на договорите не постъпи в bTV. За медията това е ясен знак, че продуцентът не желае да даде на телевизията възможност да се защити от клеветите му по друг начин, освен в съда.
 

След като Мъгърдич Халваджиян не прие поканата на bTV да се оттегли достойно от всичките си съвместни проекти с телевизията, bTV прекрати едностранно договора му като жури на "България търси талант" - във връзка с гореописаните факти, заради многобройни договорни нарушения в качеството му на жури и на представляващ компанията Global Films, изпълнителен продуцент на "България търси талант". Промяната е и в отговор на очакванията на зрителите на bTV, както и на цялата телевизионна индустрия, след некоректните публични изявления на Халваджиян срещу bTV през изминалата седмица."

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра