Следва

Виктория Бекъм се намеси в дизайна и на Range Rover

50 мъже и жени споделиха какво биха носили на абитуриентския бал. Специално проучване на ViewSofia

Традиционно в края на април балната треска завладява ума и сърцето на всеки абитуриент, майка му и семейния...

All fashion преди 12 години

Традиционно в края на април балната треска завладява ума и сърцето на всеки абитуриент, майка му и семейния бюджет, разпределен щателно по всички важни пунктове, които да сглобят перфектната визия.

Твърде млади, за да бъдат център на внимание обаче, често 19-годишните момчета и момичета се сблъскват с погрешните представи за това кое би им подхождало, какъв цвят ще отива на тена на лицето им и как да съчетават аксесоарите с роклята или костюма с обувките и точно такава е тънката линия, по която ще се движим през следващите няколко дни във ViewSofia.

Преди всеки от редакторите да направи своята лична интерпретация на бала вече от дистанцията на годините и да предложим добри идеи и практични съвети на красивия абитуриент, направихме свое проучване за това какво всъщност харесват българските жени и мъже. И дали класическата пищност в този празник няма обратен ефект?

Попитахме 50 човека, случайно срещнати на улицата, на възраст между 18 и 35 години, какво им харесва повече, като им показахме три визии, които най-често се предпочитат от абитуриентите по наши наблюдения. За момичетата - коктейлно парти мини в стила на Balmain, рокли с обемни поли в стила на Oscar de la Renta или дълга секси рокля с изрязани елементи при гърба и краката, като разкошната зелена Armani, която носи Риана в Лондон и ето какво се оказа:



Женската визия, която се възприе най-добре от младите хора (и момчетата, и момичетата), се оказа визия номер 1. Зашеметяващата рокля Armani, с предизвикателен гръб, секси цепка и тънките презрамки, явно заплени по-голямата част от запитаните.

На второ място анкетираните подредиха късото секси мини на Balmain. Дали шикозните зиг-заг фигурки или дължината събраха мъжките очи не знaем, но със сигурност разликата между минито и роклята, която попадна на първо място се оказа изключително малка.

Традиционната обемна бална рокля се нареди едва на трето място, след двете секси изкушения. Явно все по-малко хора биха заложили на огромните в долната част модели, акцентирани с богата украса, апликации и големите триизмерни цветя.

Същото запитване направихме и относно външния вид на мъжете.
 



Лежерната визия, облечена във Versace, се нареди на първо място. И ако липсата на вратовръзка на важна бизнес среща веднага би направило лошо впечатление, то на бал така най-много би се харесал един младеж и никой няма да приеме отсъствието на този аксесоар като нарушение на етикета.

И ако всяка жена е длъжна да има в гардероба си поне една малка черна рокля, то при мъжете е повече от необходимост да имат поне един качествен, класически костюм, по мярка. За това този елегантен модел на Armani с не много голяма разлика от първия се подреди на второто място.

Оказа се, че не се хареса особено неглижирането на празника с почти ежедневно, макар и доста елегантно облекло и тази цветна колаборация остана на трето място. Интересното в случая беше, че почти всички, които дадоха гласа си за този мъжки аутфит са жени. Явно мъжете все още не могат да разчупят традиционния поглед, който имат върху официалния външен вид и ги е страх да експериментират.

А ти какво би избрал от нашите (3+3) предложения, ако беше на 19, можеш да споделиш в коментарната форма.
Ние продължаваме с абитуриентската тема с практични съвети и идеи как да си в страхотна абитуриентска форма.

More All fashion