Следва

КРАСОТА: Петте неща, които харесахме през изминалата седмица

Beauty Editor’s choice: Грижа на Delarom за първи признаци на стареене и как се отразява на кожата

В ролята на гид View Sofia избра най-доброто от козметиката в наличност на българския пазар и го изпробва специално за теб...

Hair преди 11 години

За всяка жена част от самоувероността е красивото лице. Полагаме всякакви усилия, които често дори се отразяват пагубно на бюджета. Колкото и да се лутаме в дебрите на бюти индустрията обаче, винаги трябва да имаме своя „пътеводител”, който да ни дава най-полезните предложения.

В ролята на гид View Sofia избра най-доброто от козметиката в наличност на българския пазар и го изпробва специално за теб. Така ще имаш реален поглед върху продуктите от първо лице, единствено число.
 
И така, започваме със серията на френския козметичен гигант Delarom, която се бори с първите признаци на стареене. Всички знаем, че преумората, стресът, употребата на неподходяща козметика могат да накарат кожата да загуби от своя блясък и тонус.

Най-доброто решение на този проблем е използването на продукти, изготвени на базата на 100 % натурални съставки. Затова се спряхме на Delarom.

Ето и впечатленията на един от нашите редактори – Веселина, на приятните 29 години, и как тя усети продуктите на своята кожа.

Стъпка 1: Ексфолираща маска за лице с розова глина, за всеки тип кожа

Розовата глина има доказан разкрасителен ефект, но аз все си мислех, че за моята проблемна кожа няма никакво спасение... Е, оказа се, че ще остана доста приятно изненадана.

Първо нанасям маската по цялото лице и шия и вдишвам приятния свеж аромат на съставките – екстракти от личи, лечебна ружа, роза и масло от шеа.


Розовата плътна консистенция с тъмни гранули попива в кожата ми и след 7-10 минути вече е изсъхнала. С масажни движения, най-вече в участъка на Т-зоната, където знам, че кожата ми е капризна, отмивам със студена вода ароматната маска.

Оставам наистина удивена! От първия път маската е отмила черните ми точки, свила е порите и е заличила всякакви тъмни петна около очите или пък от белези.

Тенът е свеж, кожата е мека като бебешко дупе. Обикновено с другите маски, които съм изпробвала за моята смесен тип кожа, лицето ми или е прекалено сухо и се бели, или пък след половин час челото ми отново лъщи.
Сега кожата ми е приятно балансирана, с фин аромат и сякаш нашепва, че е подхранена с всичко необходимо.

Истинска благодат след цял ден с грим и прах от мръсните улици. Значи Delarom отново улучва в десетката – правилните съставки за доказано красива кожа.

Препоръчителна цена: 77.89 лв


Стъпка 2: Ревитализиращ крем при първи признаци на стареене

След маската е добре да се нанесе този крем, тъй като през нощта кожата поема по-добре полезните съставки. А те излизат сякаш от приказни елексири – екстракт от циатеа с лифтинг ефект, масло от шеа и от макадамия.
Първите признаци на стареене не са приятни на никой, затова все се опитваме да удължим времето на младостта, да си спечелим още време с красиво лице.
Харесва ми, че кремът има пухкава консистенция, като бита сметана, и не е като вода, както някои други кремове. Попива бързо и оставя приятен аромат на чиста кожа, който мъжете толкова обичат.

Винаги съм гледала на нощните кремове с подозрение, тъй като моята кожа или ги възприема като тежки и на другата сутрин съм се сдобила с няколко неприятни пъпки, или пък ако не си сложа, започва да се лющи.

Този крем не е нощен, но е препоръчително да се използва сутрин и вечер на чиста кожа.

Този път на сутринта се събудих само със спомен за пъпки, като по чудо са заздравели и са направили път на свежа и сияйна кожа. Равномерен тен, който дори няма нужда от фон дьо тен. Изглеждам отпочинала, а поради лифтинг ефекта няма никаква следа от отпусната кожа или торбички под очите.

От толкова много похвали може и да се зачудите как пък така е съвършен този крем. Но той е такъв. Наистина.

Препоръчителна цена: 136.42 лв.


Стъпка 3: Ревитализиращ балсам за лице със сандалово дърво и вечно цвете


Този балсам има остро свежо ухание, което съвсем не е случайно. Кремът има консистенцията на мехлем и е част от ароматерапевтичната серия на Delarom.

Поради мазния си състав не бих го препоръчала на хора с мазна кожа, но е идеален за сурови зимни условия, както и при преходни сезони, когато кожата е подложена на стрес от бързата смяна на времето.

Може да се използва след почистеното с ексфолиант лице, най-добре вечер. При употребата на малко количество, колкото грахово зърно, се образува фин слой по лицето, който защитава кожата дълготрайно, а полезните съставки бързо се абсорбират. Антиоксидантно вечно цвете, сандалово дърво против подпухване, сладък портокал за цялостно тонизиране и енергизиращ кориандър подобряват кръвообръщението в кожата и естествено я хранят с кислород. Усещането е на мекота и покой за лицето.

Това е цялостна терапия както за кожата, така и за сетивата. Откраднат миг на блаженство без никакъв стрес.

Препоръчителна цена: 136.91 лв.


4. Балансиращо ароматично масло за лице

Трябва да призная на Delarom, че с етеричните масла, които предлагат в чист вид като грижа за лицето, определено улучват в десетката.

Ароматерапевтичният концентрат за лице се нанася преди ежедневния крем, независимо дали сутрин или вечер, като са нужни само няколко капки. Разтрива се в дланите и се нанася по цялото лице и шия, а в съзнанието веднага нахлуват мисли дали блажените козметични практики на Клеопатра не са били същите.

Уханията на масла от вечно цвете, пачули, римска лайка и цитруси действат наистина антистресово, а както знаем умората е една от първопричините за бързото стареене.

Това не е просто козметичен продукт, а цялостна грижа за духа. Кожата няма как да не възвърне своя тонус и жизненост, като самата аз се чувствам заредена и отпочинала.

Препоръчителна цена: 101.21 лв.

Ревитализиращ балсам за лице, както и Балансиращо ароматично масло могат  да се използват  като самостоятелна грижа или като допълнение преди крема за лице.

Миниатюрните молекули на етеричните масла увличат със себе си част от активните съставки на крема за лице към по-дълбоките кожни слоеве и така подсилват неговото действие.

Като цяло серията може да се гордее единствено с позитиви, което се дължи на професионалното смесване на натурални съставки, а това е гаранция за качество.

Препоръчвам го на жените с блед тен и фини бръчки, като откраднат миг в грижата за красотата на духа и лицето.

delarom.bg

More Hair