Следва

За пореден път избраха бг дизайнер за конкурса Triumph Inspiration Award

Editors' Choice: Кой как ще се облече на бала до 1000 лева - Веселина

Затова избирам тази класическа рокля от слонова кост, тъмносини детайли и малко блясък, с която няма как да ...

Shopping преди 11 години

Направихме си експеримент. Определихме 1000 лева бюджет, в които наложихме на всеки от редакторите на ViewSofia условието да се вмести, за перфектната абитуриентска визия. В резултатите от проведената анкета, която публикувахме по-рано, стана ясно, че предпочитанията на младите хора клонят към дългите и секси рокли, но и ние имаме добра алтернатива.

До петък четирима от редакторите в екипа ще показват своята визия и лична интерпретация на този малък празник в няколко ключови артикула, които няма да надвишават гореспоменатата сума.

Ето какво бихме носили днес, ако бяхме на 18. 

Веселина

За официални поводи, какъвто е абитуриентският бал, винаги се спирам на класически стилни силуети. Всичко е премерено и със сигурност бягам от кича. По-скоро ме влече кралският изчистен стил. И на собствения си бал бях така, макар всички да очакваха, че ще съм като папагал поради любовта ми към цветовете.

Затова избирам тази класическа рокля от слонова кост, тъмносини детайли и малко блясък, с която няма как да сбъркам. Обувките са ефектни и високи, защото дългата рокля предполага висок ток, а и високата талия още повече ще издължи силуета, което е в полза на момичета без идеална фигура. 

И понеже в прическата залагам на плитка като диадема, затова избирам обиците да са висящи перли, много нежни, но и в тон с цялостното феерично усещане в тоалета.

В грима се спирам на ярко червеното червило и очна линия, заедно с лек руж, но нищо повече. Според мен изкуствените мигли и коси са абсолютно табу за едно 18-годишно девойче, още повече че има риск да паднат някъде на дансинга. 

За грима и прическата отделям максимум 100 лева, като прическата ми е по-важна и гримът може и сама да си го направя.

Това /за общата сума от 983 лева, в които успях да се вместя/, според мен, е визия, която и след години като разглеждам снимките ще ми харесва и няма да има нищо, от което да се срамувам…освен дивите танци.




А коктейлът към тази разкошна моя визия е в същия цвят и се нарича „Розов ангел”.

За да си го направиш според книгата "501 коктейла, които трябва да опиташ" на издателство "Книгомания", ще трябват:

Кубчета лед
½ част бял ром
¼ част ликьор „Адвокат”
¼ част черешово бренди
Белтък от 1 яйце
½ част сметана (около 45% масленост)

Сложете кубчетата лед заедно с рома, ликьора „Адвокат”, черешовото бренди, яйчния белтък и сметаната в шейкър и сметаната в шейкър и разбъркайте добре. Сипете получената смес в коктейлна чаша.

Виж още от поредицата: 

Editors' choice: Кой как ще се облече на бала до 1000 лева - Елена
Editors' choice: Кой как ще се облече на бала до 1000 лева - Гергана 
 

More Shopping