Следва

Съвременната Рапунцел отряза 1,6 метровата си коса

"Принцесата на хауса" Bucie хедлайнер на Sozopol Fest 2012

В рамките на фестивала "прицесата на хауса" (както се казва последния й албум) ще има 50-минутно участие в първата вечер на феста...

 

Music преди 11 години

Южноафриканската певица Bucie, чиито вокали са ни познати от нейните съвместни парчета с Black Coffee е поредния хедлайнер, който организаторите на Sozopol Fest 2012 разкриха.


В рамките на фестивала "прицесата на хауса" (както се казва последния й албум) ще има 50-минутно участие в първата вечер на феста.


Bucie е новото бижу на южноафриканската музикална индустрия, тя принадлежи към малцината, родени да бъдат "Дива". Тази млада дама има всичко; автентичен чар и чувство за хумор, вокални умения, забележителна визия и пленително поведение на сцената, и един сладко мощен глас, който се задържа в главата ти и след края на песните - гласът на изключително успешните „Turn Me On“ , "Superman" и "Your Kiss".





Родена под името Busisiwe Nolubadalo Ngwiliso през 1987 в Кимбърли, Bucie е като всички свои приятелки – израства в своя роден град, пее в местния църковен хор и участва в различни арт инициативи. Огромната промяна обаче настъпва, когато се запознава с южноафриканския музикален продуцент и близък приятел на Black Coffee, собственикът на лейбъла Demor Music, Thandukwazi “Demor” Sikhosana. По това време Demor преподава в Central Johannesburg College, където Bucie учи, и търси певица за лейбъла си. Нейн приятел я препоръчва на Demor и след прослушване в една класна стая, продуцентът разбира, че е открил нещо повече от глас – „тя беше страхотна на всички нива“, казва той. „Комбинация от красота, талант, невероятни вокални умения и личност. Дори тогава знаех, че има потенциал на суперзвезда. Адски рядко се среща музикант, който притежава всички тези качества.“ По-късно Bucie става собственик на част от акциите и в момета е съсобственик на Demor Music.


Изключително талантливата млада дама на Южна Африка изгрява на музикалната сцена още с дебютения албум" Rock Star ". С “Turn Me On” печелят световен успех, най-вече и заради колаборацията с Black Coffee. Парчето е издадено от немския лейбъл GoGo Musiс и е ремиксирано от именити хаус продуценти като Ralf Gum и Raw Artistic Soul, а сингълът e номер 1 в продажбите на Traxsource. През 2010 Black Coffee и Bucie си сътрудничат още веднъж и отново ни докосват с тяхната магия с хита “Superman”, който покорява върховете на класациите за изтегляне на Traxsource и Afrodesia и печели на дуото номинации за награди като SAMA, MTV BASE, METRO и Winter Music Conference Awards 2011.


Последният албум на Bucie, „Princess of House“, излезе август месец миналата година и е с познатото за Bucie звучене, като за пореден път утвърждава нейното присъствие в музикалната индустрия. Компилацията е в стил соулфул хаус, соул, афробийт и r&b, a в кредитите присъстват имената на Zakes Bantwini (Do You), Bongani Nchang (Malaika), Abicah Soul, Black Coffee и други.

Bucie демонстрира вече зрелия си талант на музикант и текстописец. Темите, които я вълнуват са свързани с личния й опит и са вдъхновени от проблемите, които имат повечето жени в ежедневието си. Певицата използва позициите си на успешен творец, за да поощри увереността на жените. „Създадох този албум за всички свои фенове като вложих в него звучене, което ще бъде почувствано и заобичано от всички. Сингълът “Get Over It” вече е популярен сред феновете на Bucie по света и винаги е желан по live изявите й. След сполучливия дебют на „Princess of House” в Лондон и Манчестър Bucie прави минитурне в САЩ и тепърва ще пътува из Европа. Публиката в Ню Йорк, Ню Джързи, Лондон, Манчестър, Париж и в Португалия я обожава. “Princess Of House” обещава да стане най-продавания албум на Bucie, а няколко големи лейбъла от Европа и Щатите вече имат планове за нея.

More from View Sofia

More Music