Следва

Абитуриентите го предпочитат зашеметяващо или 35 великолепни клъча за балната нощ

За пореден път избраха бг дизайнер за конкурса Triumph Inspiration Award

Победителят обаче е само един и това е Елена Златева, студентка втори курс от НХА, със своя модел, наречен „Танцът на дракона”

All fashion преди 11 години

Снощи в НДК се състоя финалът на ежегодния конкурс за най-вдъхновяващо бельо „Triumph Inspiration Award” 2012.
Световният лидер при бельото Triumph за пети пореден път предизвиква студентите по мода от цял свят да създадат най-вдъхновяващото бельо и България избра своя представител вчера.

Мотото на конкурса „Дракони и пеперуди” съдържа квинтесенцията на китайските символи, които провокират въображението и вдъхновяват студентите по моден дизайн от 31 страни по света. След три години в Европа, този път световният финал е в Азия и по-конкретно в Шанхай и поради това темата бе изцяло в азиатска стилистика.

Цялостната атмосфера на шоуто определено бе вдъхновяваща, защото зад всеки модел бельо стоеше история, свързана с Изтока.

Кой от кой по-авангардни модели, уловили въображението на младите таланти от НХА и НБУ, се разходиха по подиума. Видяхме светлинни съоръжения, фосфоресциращи бански, модел с шапка във формата на драконова опашка и какви ли не адаптации на темата „Дракони и пеперуди” от всичките 20 участника.



Победителят обаче е само един и това е Елена Златева, студентка втори курс от НХА, със своя модел, наречен „Танцът на дракона”. Тя ще представи страната ни на световния финал през октомври тази година в Шанхай.

Вторият финалист в конкурса е Виктория Огнянова, магистър НХА с модела "Endless Love" ("Вечна любов"), а класираният на трето място е Мария Ничева, 3 курс НХА с интересния модел „Шейпшифтинг”.

Въпреки затруднението си от красивите нестандартни модели, журито избра по-класически интерпретации в черно и бяло, вероятно защото моделът, удостоен с първа награда на световния финал, ще се адаптира от дизайнерите на Triumph и ще бъде произведен в лимитирана серия бельо.

Тя ще се продава в избрани магазини на Triumph по цял свят. Световният финалист и тази година ще получи също награда от 15 000 евро, а за класираните на второ и трето място автори на дизайнерски проекти са предвидени съответно по 10 000 и 5 000 евро.

Докато журито вземаше своето трудно решение, ние, заедно с гостите в залата, се насладихме на музикалните изпълнения на момичетата от стринг електрик трио „Акцент”.

А като говорим за гости, сред тях присъстваха и доста известни личности. На събитието видяхме Деси Бакърджиева, Теди Кацарова, Катя и Здравко от дует „Ритон”, дизайнерите Жана Жекова, Албена Александрова, Йорданка Чернаева и дъщеря й Росица Рангелова, Весела Драганова, Жана Христова, Павел Цветков, моделът и актриса в сериала "Отплата" Ива Янкулова, както и победителят в конкурса на Triumph за България от 2010 година – Николай Божилов.

Можем само да се надяваме новата българска гордост Елена Златева да грабне първата награда и на световния финал, а всеки може да гласува за своя фаворит най-вдъхновяващо бельо в света на страницата на конкурса: www.triumphinspirationaward.com.

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 22 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.