Следва

В очакване на лятото в секси винтидж рамки

Назаем взехме: Български модел става лице на Balenciaga

Колегите ни от „24 часа” ни подсказаха за наша нова надежда в света на големия моден бизнес

All fashion преди 11 години

Колкото и да ни се иска да имаме световноизвестни родни модели, тази наша мечта досега не е изпълнена. Имаме красавици, които работят за изтъкнати дизайнери и снимат сесии за модни издания, но за съжаление имената им остават неизвестни.

Колегите ни от „24 часа” ни подсказаха за наша нова надежда в света на големия моден бизнес. Това е 16-годишната Кремена Оташлийска, която е забелязана от американската агенция „Форд моделс”, а това означава, че я чака звездно бъдеше.

Кремена е 13-годишна, когато забелязват за първи път красотата й. Тя е в България за една от ваканциите си, когато шефката на "Интермоделс" Ирина Папазова вижда в нея бъдеща звезда. Прави й снимки и ги изпраща в агенция в Барселона. Оттам много харесват стройното момиче и го канят да работи с тях. Следват доста фотосесии. Снимките й заминават за Париж, Милано, Лондон. Сега Кремена има договори с агенции във всяка една от тези модни столици.

Междувременно, точно когато сестра й Бистра започва да върви нагоре в тениса, получава тежка контузия и се налага да прекрати кариерата си. Затова заминава да учи в Маями. Така че миналата година Кремена и майка й се прибират в София. Оказва се, че това е само за кратко. От испанската агенция се обаждат на все още начинаещата манекенка и й казват, че трябва да замине за Ню Йорк. Букерите във "Форд моделс" видели нейни снимки и били много впечатлени. Естествено, тъй като все още е доста малка, тя заминава с майка си, която подписва и договора с прочутата американска фабрика за звезди.



В началото на тази година Кремена отново пътува до Щатите за седмицата на модата. Ходи на кастинги, а на един от тях получава шанс, какъвто рядко се случва на дебютиращ модел. Одобряват я за ревю на гиганта "Баленсиага" и я пращат на още една допълнителна селекция в Париж. Българката лети от Ню Йорк до френската столица заедно с още едно момиче. Престоят им там е буквално три-четири часа. Облечени със семпли поли, потници и обувки на токчета, двете девойки дефилират пред дизайнерите на модната къща. Връщайки се обратно в Щатите, Кремена научава, че не само е одобрена за ревюто, но е избрана и за ексклузивно лице на марката.

Този изключително престижен ангажимент означава, че Кремена може да участва единствено в ревюто на "Баленсиага". Като тяхно лице тя няма право през модния сезон да се появява никъде другаде, в която и да е държава по света. От "Форд моделс" я хвалят. Казват, че има уникален късмет да стартира кариерата си толкова силно. Разбира се, и хонорарът е доста приличен и компенсира забраната за други участия. Залата за самото ревю е превърната в огромен офис, на момичетата пък е обяснено да вървят, все едно са на работа и отиват до копирната машина например. Кремена се появява последна, за да закрие дефилето.

Сезонът приключи и българката вече може да работи и с други дизайнери. Американската й агенция започна да гради пътя й на топмодел. "Обясниха на родителите ми, че е много важно през следващите две години да успея да се съхраня. Много момичета на тази тийнейджърска възраст, виждайки пари и слава, лесно тръгват по кривия път.Затова и майка ми поне засега ще бъде плътно до мен", разказва Кремена.

Всъщност и за перфектната си фигура тя трябва да е благодарна на родителите си - и двамата бивши спортисти. Баща й е бил волейболист. А майка й е европейска шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика в Хелзинки през 1987 г. А индивидуално многократно е била републиканска шампионка.
Играла е и в “Цирк дьо Солей”. А сега има собствен спортен клуб по аеробика и каланетика.

Всичко това говори единствено за нейния многостранен потенциал, от който очакваме световна слава!
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.