Следва

В очакване на лятото в секси винтидж рамки

Назаем взехме: Български модел става лице на Balenciaga

Колегите ни от „24 часа” ни подсказаха за наша нова надежда в света на големия моден бизнес

All fashion преди 11 години

Колкото и да ни се иска да имаме световноизвестни родни модели, тази наша мечта досега не е изпълнена. Имаме красавици, които работят за изтъкнати дизайнери и снимат сесии за модни издания, но за съжаление имената им остават неизвестни.

Колегите ни от „24 часа” ни подсказаха за наша нова надежда в света на големия моден бизнес. Това е 16-годишната Кремена Оташлийска, която е забелязана от американската агенция „Форд моделс”, а това означава, че я чака звездно бъдеше.

Кремена е 13-годишна, когато забелязват за първи път красотата й. Тя е в България за една от ваканциите си, когато шефката на "Интермоделс" Ирина Папазова вижда в нея бъдеща звезда. Прави й снимки и ги изпраща в агенция в Барселона. Оттам много харесват стройното момиче и го канят да работи с тях. Следват доста фотосесии. Снимките й заминават за Париж, Милано, Лондон. Сега Кремена има договори с агенции във всяка една от тези модни столици.

Междувременно, точно когато сестра й Бистра започва да върви нагоре в тениса, получава тежка контузия и се налага да прекрати кариерата си. Затова заминава да учи в Маями. Така че миналата година Кремена и майка й се прибират в София. Оказва се, че това е само за кратко. От испанската агенция се обаждат на все още начинаещата манекенка и й казват, че трябва да замине за Ню Йорк. Букерите във "Форд моделс" видели нейни снимки и били много впечатлени. Естествено, тъй като все още е доста малка, тя заминава с майка си, която подписва и договора с прочутата американска фабрика за звезди.



В началото на тази година Кремена отново пътува до Щатите за седмицата на модата. Ходи на кастинги, а на един от тях получава шанс, какъвто рядко се случва на дебютиращ модел. Одобряват я за ревю на гиганта "Баленсиага" и я пращат на още една допълнителна селекция в Париж. Българката лети от Ню Йорк до френската столица заедно с още едно момиче. Престоят им там е буквално три-четири часа. Облечени със семпли поли, потници и обувки на токчета, двете девойки дефилират пред дизайнерите на модната къща. Връщайки се обратно в Щатите, Кремена научава, че не само е одобрена за ревюто, но е избрана и за ексклузивно лице на марката.

Този изключително престижен ангажимент означава, че Кремена може да участва единствено в ревюто на "Баленсиага". Като тяхно лице тя няма право през модния сезон да се появява никъде другаде, в която и да е държава по света. От "Форд моделс" я хвалят. Казват, че има уникален късмет да стартира кариерата си толкова силно. Разбира се, и хонорарът е доста приличен и компенсира забраната за други участия. Залата за самото ревю е превърната в огромен офис, на момичетата пък е обяснено да вървят, все едно са на работа и отиват до копирната машина например. Кремена се появява последна, за да закрие дефилето.

Сезонът приключи и българката вече може да работи и с други дизайнери. Американската й агенция започна да гради пътя й на топмодел. "Обясниха на родителите ми, че е много важно през следващите две години да успея да се съхраня. Много момичета на тази тийнейджърска възраст, виждайки пари и слава, лесно тръгват по кривия път.Затова и майка ми поне засега ще бъде плътно до мен", разказва Кремена.

Всъщност и за перфектната си фигура тя трябва да е благодарна на родителите си - и двамата бивши спортисти. Баща й е бил волейболист. А майка й е европейска шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика в Хелзинки през 1987 г. А индивидуално многократно е била републиканска шампионка.
Играла е и в “Цирк дьо Солей”. А сега има собствен спортен клуб по аеробика и каланетика.

Всичко това говори единствено за нейния многостранен потенциал, от който очакваме световна слава!
 

More All fashion